ΟΠΤΙΚΑ-ΦΑΚΟΙ ΕΠΑΦΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ-ΦΑΚΟΙ ΕΠΑΦΗΣ
Α.Παπανδρεου 190 Συκιες ,ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 2310 629597

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Blog Archive

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Η εποχή των φθηνών προϊόντων από την Κίνα φθάνει στο τέλος της, προειδοποιησε ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές κινεζικών προϊόντων σε δυτικές αλυσίδες λιανικού εμπορίου.

Η εταιρία Li & Fung, που προμηθεύει εταιρίες όπως η Walmart και η Gap στις ΗΠΑ και η Debenhams στην Βρετανία, δήλωσε ότι «μια νέα εποχή sourcing* σε υψηλότερες τιμές» έχει αρχίσει, καθώς η μεταποίηση περνάει στους καταναλωτές το αυξανόμενο κόστος πρώτων υλών και εργατικού δυναμικού της Κίνας.

Η εταιρία sourcing και logistics που έχει έδρα στο Χονγκ Κονγ ανακοίνωσε ετήσια κέρδη ρεκόρ, σήμερα. Όμως ο πρόεδρός της κ. Bruce Rockowitz, δήλωσε: «Το μεγάλο θέμα στις σκέψεις όλων όσων ασχολούνται με τον κλάδο, είναι ότι οι υψηλές τιμές ήρθαν για να μείνουν.»

O κ. William Fung, group managing director του ομίλου, μίλησε για την έλλειψη εργατικού δυναμικού στην Κίνα, που έχει προκαλέσει μισθολογικές αυξήσεις περίπου 20% φέτος.
Το υψηλό εργατικό κόστος στην Κίνα έχει υποχρεώσει την Li & Fung να μεταφέρει την παραγωγή ενδυμάτων σε πιο χαμηλόμισθες χώρες όπως το Μπαγκλαντές, το Βιετνάμ και η Ινδονησία. Σήμερα, ανακοίνωσε η εταιρία, η Κίνα αντιστοιχεί στο μόλις 25% των προμηθειών της Li & Fung σε ρούχα. 
 Παρά αυτή την μεταβολή, το συνολικό μερίδιο της Κίνας στο sourcing της εταιρίας σε όλη την κλίμακα των προϊόντων, από έπιπλα μέχρι ένδυση, στην πραγματικότητα αυξήθηκε από το 54% το 2009 στο 57% το 2010, εξαιτίας μιας σειράς εξαγορών που έκανε η εταιρία.

Η Li & Fung πέρσι εξαγόρασε την εταιρία προμήθειας επώνυμων ρούχων με έδρα στην Βρετανία Visage και την αμερικανική εταιρία υποδημάτων Jimlar Corporation καθώς και την αδελφή εταιρία της Integrated Distribution Services.


(* ο επιχειρηματικός όρος sourcing αναφέρεται σε σειρά πρακτικών διαδικασιών με σκοπό την εξεύρεση, αποτίμηση και επίτευξη συμφωνίας με προμηθευτές αγαθών και υπηρεσιών.)


ΠΗΓΗ: FT.com

0 σχόλια:

Respect existance or expect resistance...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σελίδες

Συνολικές προβολές σελίδας

About Me

Η Φωτό Μου
Parla-pippa
parla-pippa@hotmail.gr
Προβολή πλήρους προφίλ

Counter

mujeres rusas html clock for websites contador de usuarios online

Εορτολόγιο

Πρωτοσέλιδα:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤV