ΟΠΤΙΚΑ-ΦΑΚΟΙ ΕΠΑΦΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ-ΦΑΚΟΙ ΕΠΑΦΗΣ
Α.Παπανδρεου 190 Συκιες ,ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 2310 629597

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 12 Ιουνίου 2011


Το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών κυκλοφόρησε έκδοση της Ενδέκατη της έκθεσης για τις καρκινογόνες ουσίες σήμερα, προσθέτοντας δεκαεπτά ουσιών στην αυξανόμενη λίστα των καρκινογόνων παραγόντων, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 246. Για πρώτη φορά, οι ιοί αναφέρονται στην έκθεση: ιός της ηπατίτιδας Β, ηπατίτιδας C, και μερικοί ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων που προκαλούν κοινές σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες. Άλλες νέες καταχωρήσεις περιλαμβάνουν Μόλυβδος και ενώσεις μολύβδου, ακτίνες Χ, ενώσεις που βρίσκονται στα κρέατα στη σχάρα, και μια σειρά από ουσίες που χρησιμοποιούνται σε κλωστοϋφαντουργικά χρώματα βαφές και μελάνια.

"Μεταξύ των κατοίκων των ΗΠΑ, 1 στους 2 άνδρες και 1 στις 3 γυναίκες θα αναπτύξει καρκίνο κάποια στιγμή στη διάρκεια της ζωής τους. Η έρευνα δείχνει ότι οι περιβαλλοντικοί παράγοντες προκαλούν ασθένειες όπως ο καρκίνος, ειδικά όταν κάποιος έχει μια οικογενειακή ιστορία», δήλωσε ο Kenneth Olden, Ph.D ., διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Επιστημών Περιβαλλοντικής Υγείας και το Εθνικό Πρόγραμμα Τοξικολογίας, η οποία εκπόνησε την έκθεση για DHHS.

Η έκθεση για τις καρκινογόνες ουσίες, ενδέκατη έκδοση, που αναφέρεται ως η "RoC," λίστες καρκινογόνες ουσίες σε δύο κατηγορίες - ". Ευλόγως αναμένεται να είναι καρκινογόνα για τον άνθρωπο" "είναι γνωστό ότι είναι καρκινογόνα για τον άνθρωπο" και Η έκθεση περιλαμβάνει τώρα 58 "γνωστό" και 188 "εύλογα αναμένει" καταχωρήσεις. Ομοσπονδιακός νόμος απαιτεί ο γραμματέας του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών να δημοσιεύσει την έκθεση κάθε δύο χρόνια.

ουσίες Έξι προστεθεί στο «γνωστό» στην κατηγορία:

Ιός της ηπατίτιδας Β (HBV) και της ηπατίτιδας C (HCV) είναι ιοί που προκαλούν οξεία ή χρόνια ηπατική νόσο. Αυτά αναφέρονται στην έκθεση ως «γνωστό καρκινογόνα για τον άνθρωπο", διότι μελέτες σε ανθρώπους δείχνουν ότι η χρόνια ηπατίτιδα B και ηπατίτιδας C προκαλεί καρκίνο του ήπατος. Περίπου ένα εκατομμύριο κατοίκους του Ηνωμένου Πολιτείες χρόνια λοίμωξη με HBV, που κατά κύριο λόγο μεταδίδεται μέσω της σεξουαλικής επαφής (50%) και την ενδοφλέβια χρήση ναρκωτικών (15%).

HCV είναι η κύρια αιτία της ηπατικής νόσου στις Ηνωμένες Πολιτείες με περισσότερους από τρία εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μολυνθεί. Ο σημαντικότερος παράγοντας κινδύνου για λοίμωξη από ηπατίτιδα C είναι παράνομη ενδοφλέβια χρήση ναρκωτικών, η οποία αντιπροσωπεύει το 60 τοις εκατό των οξέων λοιμώξεων σε ενήλικες. Η συχνότητα εμφάνισης τόσο της ηπατίτιδας B και ηπατίτιδας C είναι φθίνουσα μεταξύ Ηνωμένες Πολιτείες κατοίκους. Ένα εμβόλιο είναι διαθέσιμο για την πρόληψη της λοίμωξης από ηπατίτιδα Β, αλλά δεν ηπατίτιδα C. Λοιμώξεις μπορεί επίσης να αποτραπεί με έλεγχο προμηθειών αίματος και μειώνοντας την επαφή με μολυσμένα υγρά στα πλαίσια ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (ιοί HPV) είναι οι ιοί που είναι σεξουαλικώς μεταδιδόμενα και μπορούν να μολύνουν γεννητικών οργάνων και τους βλεννογόνους. Μερικά από αυτά τα γεννητικά του βλεννογόνου ιοί HPV τύπου αναφέρονται στην έκθεση ως «γνωστό καρκινογόνα για τον άνθρωπο", επειδή οι μελέτες δείχνουν ότι προκαλούν καρκίνο του τραχήλου στις γυναίκες. Περίπου 20 εκατομμύρια άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μολυνθεί με γεννητικών ιοί HPV, και 5,5 εκατομμυρίων νέων μολύνσεων συμβαίνουν κάθε χρόνο. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν μολυνθεί δεν έχουν συμπτώματα, αλλά μερικές αναπτύξουν κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων ή του τραχήλου της μήτρας ανωμαλίες.

X-ακτινοβολία και γ-ακτινοβολία αναφέρονται στην έκθεση ως «γνωστό καρκινογόνα για τον άνθρωπο", επειδή τα ανθρώπινα μελέτες δείχνουν ότι η έκθεση σε αυτά τα είδη ακτινοβολίας προκαλεί πολλούς τύπους καρκίνων, συμπεριλαμβανομένων λευχαιμίας και καρκίνου του θυρεοειδούς, του μαστού και του πνεύμονα. Ο κίνδυνος ανάπτυξης καρκίνου οφείλονται σε αυτές τις μορφές της ιονίζουσας ακτινοβολίας εξαρτάται σε κάποιο βαθμό από την ηλικία κατά τη στιγμή της έκθεσης. Παιδική ηλικία έκθεση συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο για λευχαιμία και καρκίνο του θυρεοειδούς. Έκθεση κατά τη διάρκεια των αναπαραγωγικών ετών αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού, και την έκθεση αργότερα στη ζωή αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο του πνεύμονα. Η έκθεση σε ακτινοβολία Χ και ακτινοβολία γάμμα έχει επίσης αποδειχθεί ότι προκαλεί καρκίνο των σιελογόνων αδένων, του στομάχου, του παχέος εντέρου, της ουροδόχου κύστης, των ωοθηκών, το κεντρικό νευρικό σύστημα και το δέρμα.

Από το σύνολο των παγκοσμίως έκθεση σε ακτινοβολία Χ και γ-ακτινοβολία, το 55 τοις εκατό είναι από χαμηλή δόση ιατρική διάγνωση, όπως οστά, το στήθος και ακτινογραφίας δοντιών, και 43 τοις εκατό είναι από φυσικές πηγές όπως το ραδόνιο. Άλλες πηγές, όπως η βιομηχανία, η επιστημονική έρευνα, οι στρατιωτικές δοκιμές όπλων, των πυρηνικών ατυχημάτων και την παραγωγή πυρηνικής ενέργειας, αντιπροσωπεύουν περίπου το 2 τοις εκατό.

Νετρόνια είναι επίσης περιλαμβάνονται στην έκθεση ως «γνωστό καρκινογόνο για τον άνθρωπο." Προκαλούν γενετικές βλάβες παρόμοιες με εκείνες των X-ακτινοβολία και την ακτινοβολία γάμμα, και ως εκ τούτου μπορεί να προκαλέσει την ίδια καρκίνους. Νετρονίων ακτινοβολίας χρησιμοποιείται λιγότερο από τους άλλους τύπους της ακτινοβολίας στη βιομηχανία, την ιατρική, και την έρευνα. Ο γενικός πληθυσμός εκτίθεται σε νετρόνια κυρίως από την κοσμική ακτινοβολία που διαπερνά τη γήινη ατμόσφαιρα.

ουσίες Έντεκα έχουν προστεθεί στην «ευλόγως αναμενόμενη» κατηγορία:

Ναφθαλίνη χρησιμοποιείται ως ενδιάμεσο προϊόν στη σύνθεση πολλών βιομηχανικών χημικών προϊόντων, και έχει χρησιμοποιηθεί ως συστατικό σε κάποια σκώρο απώθησης και αποσμητικά λεκάνη της τουαλέτας. Ναφθαλίνη είναι εισηγμένη στην έκθεση ως «ευλόγως αναμένεται να είναι καρκινογόνο για τον άνθρωπο," με βάση τις μελέτες εισπνοής σε ζώα τα οποία έδειξαν ότι προκαλεί σπάνιες ρινικού όγκους σε αρουραίους και καλοηθών όγκων του πνεύμονα σε θηλυκούς ποντικούς. MeIQ, MeIQx και PhIP είναι ετεροκυκλικές ενώσεις αμινών σχηματίζονται όταν τα κρέατα και τα αυγά βρασμένα ή ψητά σε υψηλές θερμοκρασίες. Οι ενώσεις αυτές διαπιστώθηκε επίσης στον καπνό των τσιγάρων. Αυτά αναφέρονται στην έκθεση ως «ευλόγως αναμένεται να είναι καρκινογόνα για τον άνθρωπο", διότι από του στόματος μελέτες σε ζώα έδειξαν ότι προκαλέσει καρκίνο σε πολλαπλά όργανα, συμπεριλαμβανομένης της forestomach, του παχέος εντέρου, του ήπατος, στοματικής κοιλότητας, του μαστικού αδένα, το δέρμα και τυφλού. Αρκετές μελέτες σε ανθρώπους δείχνουν ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για καρκίνο του μαστού και του παχέος εντέρου συνδέονται με την κατανάλωση του σχάρα ή τηγανητά τρόφιμα που ενδέχεται να περιέχουν αυτές ή άλλες παρόμοιες ενώσεις.

MeIQ είναι 2-αμινο-3, 4-dimethylimidazo [4,5-f] κινολίνη
MeIQx είναι 2-αμινο-3, 8-dimethylimidazo [4,5-f] quinoxaline
PhIP είναι 2-αμινο-1-μεθυλο-6-phenylimidazo [4,5-b] πυριδίνη

Ο μόλυβδος χρησιμοποιείται για να κάνει μολύβδου-οξέος συσσωρευτές αποθήκευσης, τα πυρομαχικά και καλύμματα καλωδίων. Οι Ενώσεις μολύβδου που χρησιμοποιούνται στις βαφές, γυαλί και κεραμικά, πρόσθετα καυσίμων, και σε ορισμένες εθνοτικές και εθιμοτυπική καλλυντικών. Η έκθεση απαριθμεί Μόλυβδος και ενώσεις μολύβδου όπως "ευλόγως αναμένεται να είναι καρκινογόνα για τον άνθρωπο" διότι η έκθεση σε μόλυβδο ή ενώσεις του μολύβδου σχετίζεται με μικρή αύξηση του κινδύνου για καρκίνο του πνεύμονα ή του στομάχου στους ανθρώπους, και ο καρκίνος του νεφρού, του εγκεφάλου ή των πνευμόνων σε μελέτες με πειραματόζωα.

Κοβάλτιο Sulfate χρησιμοποιείται σε επιμετάλλωση, ως χρωστικές ύλες για την κεραμική, και η ξήρανση παράγοντες στα μελάνια και χρώματα. Cobalt θειικό αναφέρεται ως "ευλόγως αναμένεται να είναι καρκινογόνο για τον άνθρωπο« που βασίζονται σε μελέτες εισπνοής σε πειραματόζωα έδειξαν ότι προκαλεί επινεφρίδια και όγκων του πνεύμονα.

Diazoaminobenzene είναι ένα χημικό προϊόν που χρησιμοποιείται ως ενδιάμεσο στην παραγωγή χρωστικών ουσιών και για την προώθηση της πρόσφυσης του φυσικού καουτσούκ στο χάλυβα. Diazoaminobenzene αναφέρεται ως "ευλόγως αναμένεται να είναι καρκινογόνο για τον άνθρωπο" βασιζόμενη σε αποδεικτικά στοιχεία ότι μεταβολίζεται σε βενζόλιο, το «γνωστό καρκινογόνο για τον άνθρωπο," και επειδή προκαλεί γενετικές βλάβες σε πειραματόζωα.

Το νιτροβενζόλιο είναι ένα χημικό προϊόν που χρησιμοποιείται κυρίως στην παραγωγή άλλων χημικών προϊόντων βιομηχανικής χρήσης. Είναι αναφέρεται ως "ευλόγως αναμένεται να είναι καρκινογόνο για τον άνθρωπο" λόγω μελέτες εισπνοή της ουσίας αυτής που παράγεται καρκίνο σε πειραματόζωα.

1-Αμινο-2, 4-dibromoanthraquinone είναι μια δεξαμενή χρωστική ουσία που χρησιμοποιείται στην υφαντουργία. Είναι αναφέρεται ως "ευλόγως αναμένεται να είναι καρκινογόνο για τον άνθρωπο» βασίζεται σε αποδεικτικά στοιχεία ότι προκαλεί καρκίνο σε πειραματόζωα.

4,4 '-θειοδιανιλίνη έχει χρησιμοποιηθεί ως ενδιάμεσο για την παρασκευή διαφόρων ειδών χρωστικές ουσίες. Είναι αναφέρεται ως "ευλόγως αναμένεται να είναι καρκινογόνο για τον άνθρωπο» βασίζεται σε αποδεικτικά στοιχεία ότι προκαλεί καρκίνο σε πειραματόζωα.

Νιτρομεθάνιου χρησιμοποιείται σε εξειδικευμένα καύσιμα, εκρηκτικά, καθώς και στη σύνθεση των φαρμακευτικών προϊόντων και γεωργικών χημικών προϊόντων. Είναι αναφέρεται ως "ευλόγως αναμένεται να είναι καρκινογόνο για τον άνθρωπο» βασίζεται σε αποδεικτικά στοιχεία ότι προκαλεί καρκίνο σε πειραματόζωα.

Η έκθεση για τις καρκινογόνες ουσίες, ενδέκατη έκδοση, είναι έτοιμη από το Εθνικό Πρόγραμμα Τοξικολογίας, μια ομάδα διϋπηρεσιακή συντονίζεται από το αμερικανικό υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών. Η πλήρης έκθεση είναι διαθέσιμη στο δικτυακό τόπο NTP http://ntp.niehs.nih.gov .

http://www.niehs.nih.gov/

0 σχόλια:

Respect existance or expect resistance...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σελίδες

Συνολικές προβολές σελίδας

About Me

Η Φωτό Μου
Parla-pippa
parla-pippa@hotmail.gr
Προβολή πλήρους προφίλ

Counter

mujeres rusas html clock for websites contador de usuarios online

Εορτολόγιο

Πρωτοσέλιδα:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤV