ΟΠΤΙΚΑ-ΦΑΚΟΙ ΕΠΑΦΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ-ΦΑΚΟΙ ΕΠΑΦΗΣ
Α.Παπανδρεου 190 Συκιες ,ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 2310 629597

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Blog Archive

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

1) Φλωρεντία, Ιταλία


Η Φλωρεντία είναι μια πόλη της Αναγέννησης διάσημη για την τέχνη και την αρχιτεκτονική της. Θα βρείτε την ιστορία και τον πολιτισμό σε κάθε γωνιά, κρυμμένο ανάμεσα σε πολλές πλατείες της πόλης, όμορφες εκκλησίες και εντυπωσιακά μουσεία.
Η θεαματική Πινακοθήκη Ουφίτσι στεγάζει τα έργα αυτών των μάστερ όπως Τιτσιάνο, Μποτιτσέλι, Μικελάντζελο και da Vinci. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το καθεδρικό ναό, το σύμβολο της Φλωρεντίας, ή το ηλιοβασίλεμα πάνω από τον ποταμό Άρνο και φροντίστε να επισκεφθείτε την περιοχή Chianti ακριβώς νότια της πόλης για μια γεύση από τα φημισμένα κρασιά της.


2) Εδιμβούργο, Ηνωμένο Βασίλειο


Πρωτεύουσα της Σκωτίας και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη, οι δραματικά ανεμοδαρμένοι λόφοι του Εδιμβούργου το καθηστούν μια τοποθεσία για να θαυμάζεις.Το Εδιμβούργο είναι γνωστό για τα φεστιβάλ τεχνών του και τους Hogmanay (παραμονή πρωτοχρονιάς) εορτασμούς, όπου εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έρχονται να γιορτάσουν το νέο έτος.Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τα γύρω σκωτσέζικα πεδινά, τα παράκτια χωριά στις παρυφές της πόλης, τον Θρόνο του Βασιλιά Αρθούρου ή το περίφημο Royal Mile, όπου μπορείτε να δείτε αξιοθέατα όπως το κάστρο του Εδιμβούργου και το παλάτι του Χόλιρουντ (η κατοικία της Βασίλισσας στη Σκωτία).


3) Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Για μια πανοραμική άποψη του Λονδίνου, κάντε ένα γύρισμα στο London Eye, τον τροχό με θέα τον Τάμεση. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε αξιοθέατα όπως το Big Ben, τον Πύργο του Λονδίνου, τον καθεδρικό του Αγίου Παύλου και το θέατρο Globe. Περάστε μια μέρα στην Tate Modern ή για ψώνια κατά μήκος του Portobello δρόμου στο Notting Hill. Δείτε το Cabinet War Rooms που στέγαζε στον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο το καταφύγιο του Ουίνστον Τσώρτσιλ και να παρακολουθήσετε την αλλαγή της φρουράς στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Χρειάζεστε ένα διάλειμμα; Έχετε ένα ποτήρι pint μπύρα σε ένα μπαρ ή επισκεφθείτε μια διάσημη αίθουσα τσαγιού στο Λονδίνο.


4) Βερολίνο, Γερμανία


Είτε σας αρέσει ιστορία, πολιτισμός, νυχτερινή ζωή, ή όλα τα παραπάνω, το Βερολίνο είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να επισκεφθείτε. Το εκτεταμένο δίκτυο μεταφορών καθιστά εύκολο να μετακινηθείτε γύρω από αυτή την μητρόπολη . Εκτός από τις δημοφιλείς προορισμούς όπως το Ράιχσταγκ, την Πύλη του Βρανδεμβούργου, τα εναπομείναντα τμήματα του τείχους του Βερολίνου και το Wall Victims Memorial, δείτε και τους σύγχρονους ουρανοξύστες της πόλης, το μεγάλο ζωολογικό κήπο και πολλά άλλα μουσεία τέχνης και ιστορίας. Στο τέλος της ημέρας, και ίσως και στην έναρξη της επόμενης, σε κάποιο κλαμπ ή δύο.


5) Βαρκελώνη, Ισπανία


Μια γιορτή για τις αισθήσεις, η πρωτεύουσα της Καταλονίας έχει μια ξεκάθαρη μεσογειακή αίσθηση. Η αναζωογόνηση της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992 κατέταξε την Βαρκελώνη σε μια περίοπτη θέση στον κόσμο. Μια γραφική τοποθεσία, η καλύτερα διατηρημένη γοτθική συνοικία της Ευρώπης, ευχάριστα θρασύς αρχιτεκτονική του Γκαουντί και τις αίθουσες τέχνης με τους θησαυρούς του Miró, Tàpies και ο Πικάσο την καθηστούν την Βαρκελώνη οπτικά εκπληκτική στο εσωτερικό και στο έξωτερικο. "Νέα καταλανική κουζίνα» και τάπας μπαρ δελεάζουν τη γεύση, καθώς και η νυχτερινή ζωή και η μουσική είναι στην αιχμή του δόρατος.

6)Ρώμη, Ιταλία

"When in Rome, do as the Romans." Αυτή η κλασική συμβουλή οδηγεί σε μια πληθώρα επιλογών: Πρέπει να ακολουθήσετε τον Augustus και τον Καίσαρα, του οποίου η Ρώμη είναι γεμάτη με καταπληκτική αρχαία κατασκευές; Ή τον Μιχαήλ Αγγελο και τον ντα Βίντσι, του οποίου η πόλη καλεί για καλλιτεχνικών προσκύνημα; Ίσως θα ανακαλύψετε την Ρώμη που μαγεύει τους εραστές αλλά και τους τουρίστες εξίσου. Η Ρώμη περιλαμβάνει όλα αυτά και πολλά άλλα. Εξερευνήστε τους επτά λόφους, σταματήσετε για έναν εσπρέσο από στην Piazza di Spagnia, να πιείτε ένα Chianti σε μία κρυφή πλατεία. Οι πολλές γοητείες της Ρώμης περιμένουν.

7) Βιέννη, Αυστρία

Αυτή η αρχοντική πόλη έχει ένα κλασικό πάρκο διασκέδασης, τα αμέτρητα καφέ σερβίροντας νόστιμα γλυκίσματα, καθώς και συναρπαστικά μουσεία και αρχιτεκτονικά μνημεία. (Προσοχή: Αν φέρετε τα παιδιά σας στο Hundertwasserhaus, θα δουν,οταν επιστρέψετε, αναμφίβολα το δικό σας σπίτι ως βαρετό σε σύγκριση με το πάρκο!) Το υψηλής-τεχνικής επιβήτορες ράτσας Lipizzan εκπαιδεύονται εδώ, και είναι αρκετά δημοφιλή - οπότε αν έχετε οποιαδήποτε εμμονή αλόγων στην οικογένειά σας, εξασφαλείστε τα εισιτήρια εκ των προτέρων.
8) Παρίσι, Γαλλία


Το Παρίσι με παιδιά μπορεί να φαίνεται λίγο εκφοβιστικό, αλλά πιστέψτε μαςείναι εφικτό, και είναι διασκέδαστικό. Θα θελήσετε να δείτε τον Πύργο του Άιφελ, την Αψίδα του Θριάμβου, το Λούβρο, κ.λπ., αλλά μπορείτε να απολαύσετε μια καταπληκτική κρουαζιέρα στο Σηκουάνα ή πικνίκ στους κήπους du Luxembourg. La Cite des Sciences και η lndustrie είναι ένα υπέροχο μουσείο επιστήμης. Και η Ντίσνεϊλαντ από το Παρίσι απέχει μόλις 20 μίλια μακριά.

9) Budapest, Hungary

Αυτή η όμορφη πόλη στο Δούναβη υπόσχεται διασκεδαστικές διακοπές για παιδιά και ενήλικες. Κάντε μια κρουαζιέρα στον ποταμό, θαυμάστε το 300-πόδια θόλο στην βασιλική του Αγίου Στεφάνου, ή να περάσετε ένα απόγευμα πλατσουρίζοντας σε ένα από πολλά θερμικά λουτρά της Βουδαπέστης . Και μην παραλείψετε τον σιδηροδρόμο των παιδιών. Δεν είναι μόνο για μικρούς στελεχώνεται από ένστολους 10 έως 14-χρονους.

10)Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Αυτή η εξωτική, πολύβουη πόλη γίνεται όλοενα και πιο δημοφιλής για τις οικογένειες. Απολαύστε το μεγαλείο του Μπλε Τζαμιού και την Αγία Σοφία, εξερεύνησε τις μινιατούρες τους στο Miniaturk, ένα δημοφιλές πάρκο ψυχαγωγίας. Για κάτι μοναδικό που δεν θα δείτε στην πατρίδα σας, δείτε από κοντά τις παραστάσεις στο τουρκικό Κέντρο Χορού στο Πολιτιστικό Κέντρο Hodjapasha.

0 σχόλια:

Respect existance or expect resistance...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σελίδες

Συνολικές προβολές σελίδας

About Me

Η Φωτό Μου
Parla-pippa
parla-pippa@hotmail.gr
Προβολή πλήρους προφίλ

Counter

mujeres rusas html clock for websites contador de usuarios online

Εορτολόγιο

Πρωτοσέλιδα:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤV