ΟΠΤΙΚΑ-ΦΑΚΟΙ ΕΠΑΦΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ-ΦΑΚΟΙ ΕΠΑΦΗΣ
Α.Παπανδρεου 190 Συκιες ,ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 2310 629597

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Blog Archive

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011






Το φρέσκο κατσικίσιο γάλα κυκλοφορεί εδώ και χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και θεωρείται σαν πιο θρεπτικό και υγιεινό κολατσιό ενώ μπορεί συχνά να σερβιριστεί και σαν αντικατάστατο γευμάτων. Στην Αμερική το κατσικίσιο γάλα προτείνεται σαν το πρώτο διατροφικό συμπλήρωμα από τους περισσότερους φυσικοθεραπευτές και γενικούς γιατρούς. Ας δούμε όμως τι είναι αυτό που κάνει το κατσικίσιο γάλα μια ακαταμάχητη θρεπτική και φυσική τροφή για τους ανθρώπους: Η χημική δομή του κατσικίσιου γάλακτος μοιάζει πολύ μ'αυτήν του μητρικού γάλακτος, ενώ θεωρείται το Νο1 υποκατάστατο του αγελαδινού γάλακτος σε άτομα που είναι αλλεργικά σ'αυτό. Οι αλλεργίες στις μέρες μας είναι πιο συνήθεις απ' ότι στο παρελθόν ειδικά στα μικρά παιδιά. Οι άνθρωποι που θα εμφανίσουν μια αλλεργική αντίδραση στη ζωή τους είναι συνήθως πιο ευαίσθητοι στην απελευθέρωση της ισταμίνης από τα κύτταρα (ουσίας που ευθύνεται για την αλλεργική αντίδραση) και επίσης έχουν την τάση να παράγουν μεγαλύτερες ποσότητες αντισωμάτων σε ορισμένες πρωτεΐνες (αντιγόνο). Το κατσικίσιο γάλα προστατεύει αυτές τις κατηγορίες ατόμων από την παραγωγή τέτοιων αντισωμάτων. Μερικοί από τους λεγόμενους ‘'ΑΙΦΝΙΔΙΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ'' των βρεφών φαίνεται να έχουν σχέση με αλλεργικούς τύπου αντιδράσεις που καταλήγουν σε αναφυλακτικό shock. Περίπου το 60% των νηπίων στις ΗΠΑ υποφέρουν από αλλεργικέςαντιδράσεις στο αγελαδινό γάλα και στα προϊόντα του. Το αγελαδινό γάλα έχει την τάση να προκαλεί διαρροϊκές κενώσεις με βλέννες. Το κατσικίσιο γάλα όχι μόνο δε δημιουργεί τέτοιες κενώσεις, αλλά έχει και την τάση να εξουδετερώνει τις βλέννες από τις κενώσεις. Επίσης αρκετές πεπτικέςδιαταραχές μπορούν να προκύψουν από το αγελαδινό γάλα σε ορισμένα άτομα που στερούνται ενός ενζύμου της ΛΑΚΤΑΣΗΣ που είναι υπεύθυνο για την διάσπαση λακτόζης. Η λακτόζη βρίσκεται σε μεγαλύτερη αναλογία στο αγελαδινό γάλα απ' ότι στο κατσικίσιο γάλα. Το κατσικίσιο γάλα οφείλει πολλές από τις χαρακτηριστικές του ιδιότητες στο λιπιδαιμικό προφίλ του. Ωστόσο θα πρέπει να θυμόμαστε ότι η ράτσα του ζώου, η ποσότητα και η ποιότητα των τροφών, η περίοδος αναπαραγωγής, το στάδιο θηλασμού και άλλα επηρεάζουν το μέσο όρο του λίπους στο κατσικίσιο γάλα. Το ποσοστό μή κορεσμένων λιπαρών οξέων (ελαϊκό οξύ και λινολικό οξύ) δε διαφέρει απ' το ποσοστό που υπάρχει και στο αγελαδινό γάλα. Η σημαντική τους διαφορά βρίσκεται στο ποσοστό της μικρήςαλυσίδας λιπαρών οξέων. Το κατσικίσιο γάλα έχει μια μεγαλύτερη αναλογία στη μικρή αλυσίδα λιπαρών οξέων ( όπως καπρινικό, καπρονικό και καπρυλικό οξύ) και αυτά είναι υπεύθυνα για τη χαρακτηριστική γεύση και οσμή του κατσικίσιου γάλακτος. Μια άλλη σημαντικότατη διαφορά είναι στο μέγεθος των λιποσφαιριδίων. Τα λιποσφαιρίδια του κατσικίσιου γάλατος είναι το 1/9 του μεγέθους των λιπασφαιριδίων του αγελαδινού γάλατος κάτι που κάνει το κατσικίσιο γάλα μια πολύ εύκολα φυσικά διασπώμενη και εύπεπτη τροφή. Αυτά τα μικρότερα λιποσφαιρίδια παρέχουν μια μεγαλύτερη διασπορά και μια περισσότερο ομοιογενή πρόσμιξη λίπους στο κατσικίσιο γάλα. Η διαφορά αυτή στη σύνθεση και δομή του λίπους στο κατσικίσιο γάλα το κάνει ένα προϊόν ευεργετικόΚΑΡΔΙΑ και τις ΑΡΤΗΡΙΕΣ προφυλάσσοντας τον άνθρωπο από την ΑΡΤΗΡΙΟΣΚΛΗΡΥΝΣΗ. Το κατσικίσιο γάλα έχει χαμηλότερη περιεκτικότητα οροτικού οξέους το οποίο μπορεί να είναι καθοριστικό για την πρόληψη του συνδρόμου του ΛΙΠΩΔΟΥΣ ΗΠΑΤΟΣ.alpha -5-1-κασεϊνη (τύρινη, φωσφοροπρωτεϊνη ) του αγελαδινού απουσιάζει από το κατσικίσιο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα στο όξινο περιβάλλον του στομάχου μας το κατσικίσιο τείνει να σχηματίζει πιο αργά μεγάλους σβόλους. Έτσι έχουμε ακόμα άλλο ένα λόγο που το κατσικίσιο είναι πιο εύκολο και πιο γρήγορο εύπεπτο πράγμα το οποίο το κάνει τέλεια τροφή για παιδιά, ηλικιωμένους, για άτομα με δυσκολίες στην πέψη, για άτομα και για κατοικίδια ζώα που έχουν σταματήσει το μητρικό τους γάλα.  για την Επιπλέον οι αιθέρες της γλυκερόλης είναι πολύ ψηλότερες στο κατσικίσιο γάλα απ΄ότι στο αγελαδινό, κάτι το οποίο εμφανίζεται να είναι σημαντικό για την σωστή διατροφή των νεογέννητων. Η πρωτεϊνική σύνθεση αγελαδινού και κατσικίσιου γάλακτος είναι αρκετά όμοια. Ωστόσο η χαρακτηριστική και κύρια πρωτεϊνη

0 σχόλια:

Respect existance or expect resistance...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σελίδες

Συνολικές προβολές σελίδας

About Me

Η Φωτό Μου
Parla-pippa
parla-pippa@hotmail.gr
Προβολή πλήρους προφίλ

Counter

mujeres rusas html clock for websites contador de usuarios online

Εορτολόγιο

Πρωτοσέλιδα:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤV