ΟΠΤΙΚΑ-ΦΑΚΟΙ ΕΠΑΦΗΣ
Δημοφιλείς αναρτήσεις
Blog Archive
-
►
2023
(2)
- ► Σεπτεμβρίου (2)
-
►
2015
(2)
- ► Ιανουαρίου (2)
-
►
2014
(1)
- ► Ιανουαρίου (1)
-
►
2013
(170)
- ► Δεκεμβρίου (70)
- ► Ιανουαρίου (14)
-
►
2012
(18)
- ► Δεκεμβρίου (5)
- ► Ιανουαρίου (13)
-
▼
2011
(103)
-
▼
Μαρτίου
(73)
- Οι κορυφαίες 10 "Οικογενειακές πόλεις" στην Ευρώπη
- Τα 10 πιο απίστευτα επιδόματα του δημόσιου
- Τα κορυφαία 25 Ξενοδοχεία στον κόσμο
- 10 σημαίνοντες ηγέτες πριν ηγηθούν της χώρας τους.
- Ζητούν το «πόθεν έσχες» των πρώην και νυν υπουργών
- "ΕΚΛΕΙΣΕ" ΤΟ ALTER!
- ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΠΕΡΑΙΩΣΑΝ
- ΔΗΜΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΚ...
- ΤΟΝ "ΧΑΡΤΗ" ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Η ΑΝΝΑ Δ...
- ΔΝΤ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΟΙΚΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
- «Να πούμε τώρα την αλήθεια για την οικονομία»! Αρχ...
- Νέα μέτρα 3 δις ευρώ φέρνει η αναθεώρηση του ελλεί...
- BBC: Οικονομολόγοι προβλέπουν χρεοκοπία της Ελλάδας
- Αύξηση επιτοκίων: Ποιοι χάνουν και ποιοι κερδίζουν...
- Φορολογικός οδηγός: 31 απαντήσεις σε ερωτήματα φορ...
- "Κούρεμα" 25% των χρεών από τις τράπεζες
- ΟΑΕΔ: Αλλαγές για την επιδότηση εργοδοτικών εισφορών
- Πανελλαδικές εξετάσεις: Οι μεγάλες αλλαγές
- Δημόσιο: Απολύσεις συμβασιούχων, περικοπές και 40 ...
- Ξεπουλήστε για να σωθείτε! Προετοιμασία του εδάφου...
- Διαδοχική ασφάλιση: Νέο σύστημα υπολογισμού των συ...
- Πτώση στις τιμές των ακινήτων. Παγωμένη η αγορά λό...
- Διευκρινήσεις για την απόσυρση και τα τέλη κυκλοφο...
- Οι Τούρκοι πουλάνε θαλάσσια έκταση στο Καστελόριζο!
- Πλασματικά χρόνια ασφάλισης: Οδηγός αναγνώρισης
- Επιδότηση ενοικίου: Από σήμερα οι δικαιούχοι θα μπ...
- Τελειώνουν τα φθηνά κινεζικά αγαθά
- Τι συμφώνησε η Ευρώπη των "27"
- Τι συμφώνησε η Ευρώπη των "27"
- Εξυπηρέτηση ασφαλισμένων από φαρμακεία του ΙΚΑ
- Πράγματα που μάθατε στο σχολείο και είναι απλά λάθος!
- Τέσσερις τρόποι για τη μέτρηση του βιοτικού σας επ...
- "Τρώτε περισσότερες φυτικές ίνες για να ζήσετε περ...
- Η νοσοκόμα του πιο γνωστού φιλιού στην «Times Squa...
- Τα δικαιώματα του καταναλωτή
- Συμβουλές αγορών προς τους καταναλωτές
- Βρεφονηπιακοί σταθμοί του Οργανισμός Εργατικής Εστίας
- Πρακτικές οδηγίες και συμβουλές προς τους καταναλω...
- Εθνικός κατώτατος μισθός (τιμές για ενήλικες), το ...
- Ακριβότερες πόλεις στον κόσμο για το 2010!
- Κατά κεφαλήν ΑΕΠ ανα τον κόσμο ΔΝΤ 2008
- Φορολογικοί Συντελεστές σε όλο τον κόσμο
- Ποσοστά των συνταξιοδοτικών εισφορών και των εσόδων
- «Πίσω από το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου ο Χρ. Λ...
- Διευκρινίσεις από το υπουργείο Οικονομικών για τα ...
- Τα νέα μέτρα για το 2012-2015 – μην τα διαβάσετε α...
- ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΓΙΚΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ
- Μπορεί να σωθεί η Ελλάδα; / της Κατίνκα Μπάρις
- Πού κολλάει η αλλαγή σκηνικού στή Λιβύη;
- Οι επτά παγκόσμιες οικονομικές σφαίρες επιρροής το...
- 2022 FIFA World Cup Stadium Plans - Qatar
- Πρόγραμμα εκδρομών από την εργατική Εστία για 4.29...
- Οι προθεσμίες των φορολογικών δηλώσεων του 2011
- ΕΦΕΤ: Ανάκληση προϊόντος
- Βαρύς ο φάκελος για την επιδότηση ενοικίου του ΟΕΚ
- Δικαιολογητικά για τους δικαιούχους ΟΕΚ για ένταξη...
- WikiLeaks: Η Ιαπωνία γνώριζε από 2008 ότι τα πυρην...
- Οι προϋποθέσεις για τις μητέρες ανηλίκων
- Το νέο «τοπίο» στη διαδοχική ασφάλιση του ΙΚΑ
- To 2015 ο βασικός κορμός του μετρό Θεσσαλονίκης
- Αλλάζει η χάραξη του Μετρό Θεσσαλονίκης με τερματι...
- H Β' φάση των επεκτάσεων του μετρό Θεσσαλονίκης
- Συγχωνευονται 1933 σχολεια - Δειτε τους αναλυτικου...
- Συνταξεις : Εως και 5 χρονια εξαγορας για εργαζομε...
- Το 2013 θα παραδοθει στην κυκλοφορια η παρακαμψη τ...
- Πρωτοποριακο προγραμμα του ΟΑΕΕ που θα μαθαινετε π...
- Ευρωπαϊκός Τουρισμός για Ηλικιωμένους
- O.E.E. - Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2011 γι...
- O.E.E - Έναρξη απογραφής δικαιούχων κοινωνικού του...
- Μέλι
- Το κατσικίσιο γάλα και οι ιδιοτητές του
- Το γάλα και οι ιδιοτητες του
- Πόσο επικίνδυνα είναι τα εμφιαλωμένα
- ► Φεβρουαρίου (6)
-
▼
Μαρτίου
(73)
Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011
10:41 μ.μ. |
Αναρτήθηκε από
Parla-pippa
Το φρέσκο κατσικίσιο γάλα κυκλοφορεί εδώ και χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και θεωρείται σαν πιο θρεπτικό και υγιεινό κολατσιό ενώ μπορεί συχνά να σερβιριστεί και σαν αντικατάστατο γευμάτων. Στην Αμερική το κατσικίσιο γάλα προτείνεται σαν το πρώτο διατροφικό συμπλήρωμα από τους περισσότερους φυσικοθεραπευτές και γενικούς γιατρούς. Ας δούμε όμως τι είναι αυτό που κάνει το κατσικίσιο γάλα μια ακαταμάχητη θρεπτική και φυσική τροφή για τους ανθρώπους: Η χημική δομή του κατσικίσιου γάλακτος μοιάζει πολύ μ'αυτήν του μητρικού γάλακτος, ενώ θεωρείται το Νο1 υποκατάστατο του αγελαδινού γάλακτος σε άτομα που είναι αλλεργικά σ'αυτό. Οι αλλεργίες στις μέρες μας είναι πιο συνήθεις απ' ότι στο παρελθόν ειδικά στα μικρά παιδιά. Οι άνθρωποι που θα εμφανίσουν μια αλλεργική αντίδραση στη ζωή τους είναι συνήθως πιο ευαίσθητοι στην απελευθέρωση της ισταμίνης από τα κύτταρα (ουσίας που ευθύνεται για την αλλεργική αντίδραση) και επίσης έχουν την τάση να παράγουν μεγαλύτερες ποσότητες αντισωμάτων σε ορισμένες πρωτεΐνες (αντιγόνο). Το κατσικίσιο γάλα προστατεύει αυτές τις κατηγορίες ατόμων από την παραγωγή τέτοιων αντισωμάτων. Μερικοί από τους λεγόμενους ‘'ΑΙΦΝΙΔΙΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ'' των βρεφών φαίνεται να έχουν σχέση με αλλεργικούς τύπου αντιδράσεις που καταλήγουν σε αναφυλακτικό shock. Περίπου το 60% των νηπίων στις ΗΠΑ υποφέρουν από αλλεργικέςαντιδράσεις στο αγελαδινό γάλα και στα προϊόντα του. Το αγελαδινό γάλα έχει την τάση να προκαλεί διαρροϊκές κενώσεις με βλέννες. Το κατσικίσιο γάλα όχι μόνο δε δημιουργεί τέτοιες κενώσεις, αλλά έχει και την τάση να εξουδετερώνει τις βλέννες από τις κενώσεις. Επίσης αρκετές πεπτικέςδιαταραχές μπορούν να προκύψουν από το αγελαδινό γάλα σε ορισμένα άτομα που στερούνται ενός ενζύμου της ΛΑΚΤΑΣΗΣ που είναι υπεύθυνο για την διάσπαση λακτόζης. Η λακτόζη βρίσκεται σε μεγαλύτερη αναλογία στο αγελαδινό γάλα απ' ότι στο κατσικίσιο γάλα. Το κατσικίσιο γάλα οφείλει πολλές από τις χαρακτηριστικές του ιδιότητες στο λιπιδαιμικό προφίλ του. Ωστόσο θα πρέπει να θυμόμαστε ότι η ράτσα του ζώου, η ποσότητα και η ποιότητα των τροφών, η περίοδος αναπαραγωγής, το στάδιο θηλασμού και άλλα επηρεάζουν το μέσο όρο του λίπους στο κατσικίσιο γάλα. Το ποσοστό μή κορεσμένων λιπαρών οξέων (ελαϊκό οξύ και λινολικό οξύ) δε διαφέρει απ' το ποσοστό που υπάρχει και στο αγελαδινό γάλα. Η σημαντική τους διαφορά βρίσκεται στο ποσοστό της μικρήςαλυσίδας λιπαρών οξέων. Το κατσικίσιο γάλα έχει μια μεγαλύτερη αναλογία στη μικρή αλυσίδα λιπαρών οξέων ( όπως καπρινικό, καπρονικό και καπρυλικό οξύ) και αυτά είναι υπεύθυνα για τη χαρακτηριστική γεύση και οσμή του κατσικίσιου γάλακτος. Μια άλλη σημαντικότατη διαφορά είναι στο μέγεθος των λιποσφαιριδίων. Τα λιποσφαιρίδια του κατσικίσιου γάλατος είναι το 1/9 του μεγέθους των λιπασφαιριδίων του αγελαδινού γάλατος κάτι που κάνει το κατσικίσιο γάλα μια πολύ εύκολα φυσικά διασπώμενη και εύπεπτη τροφή. Αυτά τα μικρότερα λιποσφαιρίδια παρέχουν μια μεγαλύτερη διασπορά και μια περισσότερο ομοιογενή πρόσμιξη λίπους στο κατσικίσιο γάλα. Η διαφορά αυτή στη σύνθεση και δομή του λίπους στο κατσικίσιο γάλα το κάνει ένα προϊόν ευεργετικόΚΑΡΔΙΑ και τις ΑΡΤΗΡΙΕΣ προφυλάσσοντας τον άνθρωπο από την ΑΡΤΗΡΙΟΣΚΛΗΡΥΝΣΗ. Το κατσικίσιο γάλα έχει χαμηλότερη περιεκτικότητα οροτικού οξέους το οποίο μπορεί να είναι καθοριστικό για την πρόληψη του συνδρόμου του ΛΙΠΩΔΟΥΣ ΗΠΑΤΟΣ.alpha -5-1-κασεϊνη (τύρινη, φωσφοροπρωτεϊνη ) του αγελαδινού απουσιάζει από το κατσικίσιο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα στο όξινο περιβάλλον του στομάχου μας το κατσικίσιο τείνει να σχηματίζει πιο αργά μεγάλους σβόλους. Έτσι έχουμε ακόμα άλλο ένα λόγο που το κατσικίσιο είναι πιο εύκολο και πιο γρήγορο εύπεπτο πράγμα το οποίο το κάνει τέλεια τροφή για παιδιά, ηλικιωμένους, για άτομα με δυσκολίες στην πέψη, για άτομα και για κατοικίδια ζώα που έχουν σταματήσει το μητρικό τους γάλα. για την Επιπλέον οι αιθέρες της γλυκερόλης είναι πολύ ψηλότερες στο κατσικίσιο γάλα απ΄ότι στο αγελαδινό, κάτι το οποίο εμφανίζεται να είναι σημαντικό για την σωστή διατροφή των νεογέννητων. Η πρωτεϊνική σύνθεση αγελαδινού και κατσικίσιου γάλακτος είναι αρκετά όμοια. Ωστόσο η χαρακτηριστική και κύρια πρωτεϊνη
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Respect existance or expect resistance...
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου