ΟΠΤΙΚΑ-ΦΑΚΟΙ ΕΠΑΦΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ-ΦΑΚΟΙ ΕΠΑΦΗΣ
Α.Παπανδρεου 190 Συκιες ,ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 2310 629597

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Blog Archive

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011



Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων στις περιπτώσεις της διαδοχικής ασφάλισης, με αποτέλεσμα το όφελος να φτάνει κατά μέσο όρο το 8% για συγκεκριμένες ομάδες δικαιούχων. Ωστόσο, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος δεν έχει «πιάσει» το όριο ηλικίας και στα δύο Ταμεία, κινδυνεύει να δει τη σύνταξή του να περικόπτεται.


Το νέο «τοπίο» στη διαδοχική ασφάλιση παρουσιάζεται σε εγκύκλιο ΙΚΑ, όπου καταγράφονται οι συντελεστές για τον υπολογισμό της σύνταξης. Κερδισμένοι είναι κυρίως όσοι ξεκίνησαν από Ταμείο μισθωτών και «συνέχισαν» σε φορείς αυτοαπασχολουμένων στο Δημόσιο ή στα ειδικά Ταμεία.

Για τον προσδιορισμό της ασφαλιστικής κλάσης «λαμβάνονται υπόψη οι αποδοχές των καλύτερων πέντε ετών της τελευταίας δεκαετίας, εφόσον όμως ο ασφαλισμένος έχει πραγματοποιήσει κατά το διάστημα αυτό τουλάχιστον 1.000 ημέρες εργασίας. Διαφορετικά γίνεται αναδρομή στην αμέσως προηγούμενη χρονική περίοδο, μέχρι να συμπληρωθεί ο αριθμός των 1.000 ημερών εργασίας».

Σημειώνεται πως στην περίπτωση που ο εργαζόμενος έχει ασφαλιστεί σε Ταμεία με διαφορετικά όρια μπορεί:

- Να πάρει ταυτόχρονα τη σύνταξη που αντιστοιχεί στα Ταμεία. Στην περίπτωση αυτή το ποσό της σύνταξης που αντιστοιχεί στον φορέα, στον οποίο δεν έχει συμπληρωθεί το όριο ηλικίας, είναι μειωμένο. Η μείωση είναι 6% για κάθε χρόνο που υπολείπεται του 55ου έτους για τις γυναίκες και του 60ού για τους άντρες.

- Να πάρει το ποσό της σύνταξης που αντιστοιχεί στο Ταμείο ή στα Ταμεία που έχει συμπληρωθεί το όριο και να περιμένει τη συμπλήρωση του ορίου και στον άλλο φορέα για να πάρει σύνταξη χωρίς μείωση.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

0 σχόλια:

Respect existance or expect resistance...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σελίδες

Συνολικές προβολές σελίδας

About Me

Η Φωτό Μου
Parla-pippa
parla-pippa@hotmail.gr
Προβολή πλήρους προφίλ

Counter

mujeres rusas html clock for websites contador de usuarios online

Εορτολόγιο

Πρωτοσέλιδα:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤV