ΟΠΤΙΚΑ-ΦΑΚΟΙ ΕΠΑΦΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ-ΦΑΚΟΙ ΕΠΑΦΗΣ
Α.Παπανδρεου 190 Συκιες ,ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 2310 629597

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Blog Archive

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Σε διαγραφή χρεών, που σε αρκετές περιπτώσεις αγγίζουν και το 25% των οφειλών, προχωρούν οι τράπεζες σε μια προσπάθεια να εισπράξουν ό,τι μπορούν από τους δανειολήπτες, οι οποίοι έχουν «παγώσει» τις οφειλές τους.
Οι τράπεζες, προκειμένου να μην οδηγηθούν στα δικαστήρια με τους οφειλέτες, ψάχνουν τρόπους να διευθετήσουν το ζήτημα με εξωδικαστικό συμβιβασμό, ρίχνοντας νερό στο κρασί τους.
Aναχρηµατοδοτήσεις δανείων µε το σταγονόµετρο πραγµατοποιούν πλέον οι τράπεζες καθώς ο φόβος των επισφαλειών έχει κλείσει για τα καλά τους κρουνούς της ρευστότητας.

Σε αντίθεση µε το όχι και τόσο µακρινό παρελθόν, τα χρηµατοπιστωτικά ιδρύµατα πλέον έχουν ανεβάσει κατακόρυφα τον πήχυ στις χορηγήσεις κόβοντας σχεδόν οκτώ στις δέκα νέες αιτήσεις για µεταφορά, είτε πρόκειται για πιστωτικές κάρτες είτε για καταναλωτικά δάνεια.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση µεγάλης τράπεζας που πριν από έξι µήνες επέτρεπε µεταφορά χρηµάτων προς τις πιστωτικές κάρτες κάθε µήνα και τώρα δίνει αυτήν τη δυνατότητα µόλις δύο φορές τον χρόνο.

Παράλληλα, παρελθόν αποτελούν οι άτοκοι περίοδοι χάριτος που έφταναν µέχρι και τους 12 µήνες.

Ειδικά στις περιπτώσεις χορηγήσεων για ποσά άνω των 5.000 ευρώ – που πριν από την κρίση δίνονταν αφειδώς, απλώς µε την αστυνοµική ταυτότητα του ενδιαφεροµένου – οι τράπεζες περνούν πλέον από κόσκινο τους υποψήφιους πελάτες, καθώς θέλουν να είναι πλήρως εξασφαλισµένες για την πιστοληπτική ικανότητά τους.

Στόχος τους είναι να δανειοδοτήσουν εκείνους τους καταναλωτές οι οποίοι έχουν αποδείξει σε βάθος χρόνου ότι είναι καλοπληρωτές.

Ειδικά στην περίπτωσηµεταφοράς οφειλών από άλλες τράπεζες, τα χρηµατοπιστωτικά ιδρύµατα ελέγχουν ακόµα και αν ο υποψήφιος πελάτης πλήρωνε τις δόσεις στην ώρα τους ή αν καθυστερούσε συστηµατικά, χωρίς να έχει µπει στη µαύρη λίστα του Τειρεσία. Ετσι, αρκετά συχνά «κόβουν» πελάτες που στοπαρελθόν καθυστερούσαν από δύο µέχρι 20 ηµέρες να πληρώσουν τις δόσεις τους σε άλλες τράπεζες ή, εναλλακτικά, ζητούν την ύπαρξη τριτεγγυητή ή την προσηµείωση ακινήτου.

Οπως εξηγούν στελέχη της αγοράς, ο φόβος των αυξηµένων επισφαλειών έχει αναγκάσει τις τράπεζες να θέτουν πολύ πιο αυστηρά κριτήρια στις χορηγήσεις νέων δανείων, γεγονός που αποτυπώνεται στη βουτιά του ρυθµού αύξησης των χορηγήσεων.

Σύµφωνα µε τους ίδιους παράγοντες της αγοράς, σε αυτήν τη συγκυρία τα χρηµατοπιστωτικά ιδρύµατα ενδιαφέρονται περισσότερο να µειώσουν τα καθυστερούµενα δάνεια και να καθαρίσουν τα χαρτοφυλάκιά τους από «τοξικές» οφειλές, παρά να πατήσουν γκάζι στις νέες χορηγήσεις, όπως έκαναν στο παρελθόν

Star.gr

0 σχόλια:

Respect existance or expect resistance...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σελίδες

Συνολικές προβολές σελίδας

About Me

Η Φωτό Μου
Parla-pippa
parla-pippa@hotmail.gr
Προβολή πλήρους προφίλ

Counter

mujeres rusas html clock for websites contador de usuarios online

Εορτολόγιο

Πρωτοσέλιδα:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤV