ΟΠΤΙΚΑ-ΦΑΚΟΙ ΕΠΑΦΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ-ΦΑΚΟΙ ΕΠΑΦΗΣ
Α.Παπανδρεου 190 Συκιες ,ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 2310 629597

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Blog Archive

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011


Φαίνεται πολλά από τα πράγματα που θεωρούμε δεδομένα  απλά δεν είναι αλήθεια όπως και ότι πολλά από αυτά τα αποκαλούμενα στανταρτ που μας δίδαξαν στο σχολείο. Εδώ είναι 20 παρερμηνείες για τον κόσμο.


1. Το νερό είναι μπλε, διότι αντανακλά τον ουρανό

Το νερό φαίνεται μπλε γιατί το καθαρό νερό είναι ένα μπλε χημικό. Το μπλε χρώμα προκαλείται από την μοριακή δομή, καθώς και από την επιλεκτική απορρόφηση και διάχυση του φάσματος του φωτός. Προσμείξεις και άλλα στοιχεία όπως τα φύκια και το πλαγκτόν μπορούν να δημιουργήσουν παραλλαγές στο χρώμα. Το νερό φαίνεται καθαρό σε ένα φλυτζάνι ή σε μια ρηχή λίμνη επειδή είναι μόνο ελαφρώς μπλε και δεν υπάρχει μεγάλη ποσότητα νερού.



2. Πρέπει να πίνουμε 8 ποτήρια νερό την ημέρα

Οι εμπειρογνώμονες συμφωνούν ότι χρειαζόμαστε οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα. Αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι υποθέτουν ότι «κούπα» που - μια μονάδα μέτρησης για υγρά - «γυαλί» σημαίνει - το οποίο μπορεί να είναι οπουδήποτε μέχρι μισό λίτρο. Το πραγματικό ποσό που χρειαζόμαστε είναι περίπου δύο λίτρα νερό την ημέρα.

Αλλά δεν χρειάζεται να πίνουν μόνο νερό, δεδομένου ότι είναι παρόντες σε πολλά ποτά (όπως χυμοί, τσάι), καθώς και στα τρόφιμα όπως τα φρούτα και τα λαχανικά.

Η πιο σωστή δήλωση; Να πίνετε όταν διψάτε.





3. Το φαινόμενο του θερμοκηπίου είναι η αιτία της υπερθέρμανσης του πλανήτη

Το φαινόμενο του θερμοκηπίου γίνεται συχνά μια κακή ερμηνία, λόγω της σύνδεσής του με την υπερθέρμανση του πλανήτη, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν θα μπορούσαμε να ζήσουμε χωρίς αυτό.

Το φαινόμενο του θερμοκηπίου είναι η διαδικασία με την οποία η υπέρυθρη ακτινοβολία από τον ήλιο, ανακλάται πίσω από την επιφάνεια της Γης, απορροφάται από τα αέρια του θερμοκηπίου όπως το νερό, το CO2 ή το όζον. Αυτά τα αέρια παγιδεύουν τη θερμότητα και ρύθμίζουν το κλίμα, και είναι απαραίτητα για την επιβίωσή μας.

Ανθρωπογενή υπερθέρμανση του πλανήτη προκαλείται από την ανθρώπινη δραστηριότητα, δημιουργώντας περισσότερα αέρια θερμοκηπίου από ό, τι είναι απαραίτητο. Τελικά, περισσότερα αέρια σημαίνει περισσότερη υπέρυθρη απορρόφηση, η οποία αυξάνει σταδιακά τη θερμοκρασία της Γης πέρα από κανονικό.

4. Τα διαμάντια είναι κατασκευασμένα από πεπιεσμένο άνθρακα

Η ιδέα των διαμαντιών που διαμορφώνεται από τη μεταμόρφωση του άνθρακα ακόμη ευρέως διδασκόμενη έννοια, αλλά και ένα λάθος. Η παρανόηση οφείλεται στο γεγονός ότι τα διαμάντια και ο άνθρακας είναι και οι δύο από άνθρακα? Ωστόσο, ο άνθρακας προέρχεται από τα φυτά και τα περισσότερα διαμάντια χρονολογούνται από πολύ πριν από οποιαδήποτε φυτά στη Γη.

Ο άνθρακας που κάνει τα διαμάντια προέρχονται από την τήξη των πετρωμάτων στον άνω μανδύα της Γης. Εάν οι συνθήκες, όπως είναι η χημεία, η πίεση και η θερμοκρασία είναι σωστή, άτομα άνθρακα μπορούν να διαμορφωθούν σε κρυστάλλους διαμαντιών.


5. Χρησιμοποιούμε μόνο το 10% του εγκεφάλου μας

Μια καλύτερη δήλωση είναι ότι χρησιμοποιούμε κατά κανόνα μόνο το 10% του εγκεφάλου μας κάθε φορά. Οι διάφορες δραστηριότητες ενεργοποιούν διάφορα μέρη του εγκεφάλου. Για παράδειγμα, η επίλυση ενός μαθηματικού προβλήματος χρησιμοποιεί διαφορετικές δυναμική πνεύματος από το να παρακολουθήσετε μία ταινία ή το μαγείρεμα ενός δείπνου. Κατά της διάρκεια της ημέρας, οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν όλα τα τμήματα του εγκεφάλου τους.



6. Η Πολικό Αστέρι είναι το πιο λαμπρό αστέρι

Αν προσπαθήσετε να βρείτε τη διαδρομή στην ​​νύχτα, ακολουθώντας το πιο λαμπρό αστέρι, θα καταλήξετε πιθανώς να χαθείτε. Polaris, επίσης γνωστός ως Πολικό αστέρι, δεν είναι στην πραγματικότητα τόσο φωτεινό και μόλις που φαίνεται από την αυλή σας.

Το φωτεινότερο αστέρι στον ουρανό (εκτός από τον Ήλιο) ο Σείριος, το οποίο βρίσκεται στον αστερισμό του Μεγάλου Κυνός.








7. Δεν υπάρχει βαρύτητα στο διάστημα

Παρατηρώντας τους αστροναύτες να κάνουν γιγαντιαία άλματα για την ανθρωπότητα στη Σελήνη ή μετατόπιση στο χώρο γύρω από της ΔΔΣ, είναι εύκολο να υποθέσουμε ότι δεν υπάρχει βαρύτητα στο διάστημα. Στην πραγματικότητα, κάθε αντικείμενο με μάζα ασκεί βαρυτική έλξη, και ο χώρος είναι γεμάτος αντικείμενα. Η ισχύς της παρούσας έλξης εξαρτάται τόσο από τη μάζα όσο και από την απόσταση.

Οι αστροναύτες στον τροχιά εξακολουθούν να υπόκεινται στην βαρύτητα της Γης, αλλά είναι και σε έλλειψη βαρύτητας, επειδή βρίσκονται σε μια διαρκή κατάσταση ελεύθερης πτώσης δεδομένου ότι είναι σε τροχιά γύρω από τη Γη. Περπατώντας στη Σελήνη, οι αστροναύτες δεν είναι πλέον σε ελεύθερη πτώση και έτσι υπόκεινται στην βαρύτητα της Σελήνης - περίπου το ένα έκτο τη δύναμη της Γης.



8. Το Σινικό Τείχος της Κίνας είναι ορατό από το διάστημα

Προσεγγίζοντας τα 9.000 χιλιόμετρα μάκρος το Σινικό Τείχος της Κίνας είναι η μεγαλύτερη ανθρώπινη κατασκευή στη Γη, και συχνά λέγετε ότι μπορεί να δει κανείς από το διάστημα, ακόμη και από τόσο μακριά όσο το φεγγάρι. Αλλά και οι δύο η NASA και ακόμη και ο πρώτος αστροναύτης της Κίνας έχουν πει ότι αυτό δεν είναι δυνατό.

Το Σινικό Τείχος είναι στενός και ακανόνιστο, μετρά περίπου 10μ φάρδος κατά μέσο όρο, και είναι δύσκολο να διακριθεί από τον περιβάλλοντα χώρο. Βλέποντας το από της Σελήνη θα ισοδυναμούσε με το να βλέπουμε μία τρίχα από 2.688 μέτρα μακριά.



 9.Οι εποχές προκύπτουν από την ελλειπτική φύση της τροχιάς της Γης

Αν αυτό ήταν αλήθεια, ο χειμώνας θα είναι θερμότερος από το καλοκαίρι, δεδομένου ότι η Γη είναι πιο κοντά στον ήλιο στις αρχές Ιανουαρίου από ό, τι στις αρχές Ιουλίου. Και εκτός αυτού, η διαφορά στην απόσταση είναι σχετικά μικρή

  Οι εποχές προκαλούνται από κλίση της Γης, πράγμα που σημαίνει διαφορετικά μέρη του πλανήτη, κλίνουν προς (καλοκαίρι) ή αποκλείνουν (χειμώνας) από τον Ήλιο σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα του έτους. Η κλίση καθορίζει το ύψος του ήλιου στον ουρανό και τα ποσό της ηλιοφάνειας που λαμβάνει σε μια δεδομένη θέση . Γι 'αυτό είναι χειμώνας στην Αυστραλία όταν είναι καλοκαίρι στην Ευρώπη.
   

 
10 Κόκκινο, κίτρινο και μπλε είναι τα βασικά χρώματα

Τα βασικά χρώματα είναι στην πραγματικότητα κόκκινο, πράσινο και μπλε (RGB) Πιο συγκεκριμένα, τα βασικά χρώματα του φωτός RGB και τα βασικά χρώματα της χρωστικής είναι κυανό, ματζέντα και κίτρινο (CMY)

Σε αντίθεση με RGB και CMY, κόκκινο, κίτρινο και μπλε, δεν μπορεί να αναπαράγει όλα τα χρώματα του ορατού φάσματος - RYB έχει σημαντική κλίση προς τα χρώματα πιό καφετί!


11 Ο Κολόμβος ανακάλυψε την Αμερική

Στις δύο η ώρα τη νύχτα στις 12 Οκτωβρίου 1492, η γη ήταν μειωμένη όραση επέβαιναν στο Πίντα και την ανακάλυψη της Αμερικής αποδόθηκε ο Χριστόφορος Κολόμβος

Αλλά Ιθαγενείς Αμερικάνοι είχαν εγκατασταθεί στην Αμερική πριν από τον Κολόμβο (προφανώς) Υπάρχουν επίσης αποδείξεις ότι χαρτογραφικών Πορτογάλοι εξερευνητές επισκέφθηκαν την Αμερική και χαρτογράφησαν την περιοχή το 1424 Επιπλέον, ο Νορβηγός εξερευνητής Leif Erikson πάτησε το πόδι του στις ακτές της Νέας Γης στον Καναδά, πολύ πριν το 1492. Ερείπια οικισμών τύπου Viking βρέθηκαν το 1963, και χρονολογείται περίπου μισό αιώνα πριν από τον Κολόμβο
 




12 Ο Edison εφηύρε τα λαμπτήρα

Στην πραγματικότητα, οι ιστορικοί κατατάσουν μια λιστα έως και 22 εφευρέτες του λαμπτήρα πυρακτώσεως, πριν τον Thomas Edison, αρχής γενομένης με τον Sir Humphry Davy στις αρχές του 19ου αιώνα

Αλλά το 1878, ο Edison προκάλεσε τον εαυτό του και τους εργαζομένους του να παράγουν ένα εμπορικά βιώσιμο και μεγαλύτερης διάρκειας λαμπτήρα, με βάση τις εργασίες των εφευρετών πριν από αυτόν Τον Οκτώβριο του 1879, με τη δημιουργία ενός εξαιρετικά υψηλού κενού μέσα σε μια λάμπα και χρησιμοποιώντας ένα νήμα άνθρακα, κατοχύρωσε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας των ΗΠΑ για το πρώτο πρακτικό λαμπτήρα υψηλής αντοχής ικανός να καίει για εκατοντάδες ώρες.

Έτσι, ενώ ο ίδιος δεν εφηύρε πραγματικά τον ηλεκτρικό λαμπτήρα, έκανε την παραγωγή της πρώτης έκδοσης που ήταν πρακτικό για καθημερινή χρήση



13 Ο Gutenberg εφηύρε το τυπογραφείο

Χάρη στο Johannes Gutenberg, ο δυτικός πολιτισμός έχει απολαύσει τα βιβλία για αιώνες, και μόλις τώρα έχουν αντικατασταθεί (αργά) από τους ηλεκτρονικούςαναγνώστες -

Αλλά ο Gutenberg δεν ήταν ο πρώτος που εφεύρει το τυπογραφικό πιεστήριο ή την κινητή τύπου Η τεχνολογία εκτύπωσης προέρχονταν από την Κίνα το 593 μ.Χ., και οι Κινέζοι είχαν εκτύπωση από κινητού τύπου από το 1040 μ.Χ.

Ο Gutenberg, ωστόσο, ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος που χρησιμοποίησε κινητού τύπου το 1439, και κατά πάσα πιθανότητα την επινόησε ανεξάρτητα από τους Κινέζους. Αλλά σε αντίθεση με το ανατολικό πολιτισμό, οι εκτυπώσεις είχαν μια μεγαλύτερη επιρροή στην Δύση, κάνοντας τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι εφευρέθηκε στην Ευρώπη.
 

14. Ημέρα των ευχαριστιών δεν απόλυτα ειρηνική και ταπεινή

Η ημέρα των Ευχαριστιών στην Αμερική είναι η κατάλληλη στιγμή να εκφράσεις τις ευχαριστίες, και να συγκεντρωθείς με την οικογένεια γύρω από τα γεύματα των γιορτών της γαλοπούλας, γέμισμα, μούρων σάλτσα και κολοκυθόπιτα Μια ευκαιρία να σκεφτούμε μια παλιά παράδοση της αποικιοκρατίας των εποίκων και ιθαγενών Αμερικανών που μαζεύονταν μαζί για να ευχαριστήσουνε για τη μια επιτυχημένη εσοδεία της σεζόν

Λόγω αυτής της γιορτής, οι άνθρωποι σκέφτονται συχνά τις σχέσεις μεταξύ αποικιοκράτες και ιθαγενών ήταν δίκαιη και φιλική Αλλά ουδέποτε οι σχέσεις μεταξύ των Ευρωπαίων και ιθαγενών Αμερικανών είχαν αίσια έκβαση, καθώς και ο ρόλος των ευρωπαϊκών ασθενειών, πολιτιστικών συγκρούσεων και διενέξεις για τη γη και πόρων που καθόρίζαν μακροπρόθεσμα την αλληλεπίδρασή τους Η σχετική ειρήνη μεταξύ των Pilgrims και των Wampanoag άρχισε να επιδεινώνεται ήδη από 1660, με αποτέλεσμα πόλεμο από 1675

Η πρώτη ιστορία ευχαριστιών είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι της μακράς και συχνά τραγικής ιστορίας των σχέσεων μεταξύ των ιθαγενών και των Ευρωπαίων αποίκων


15. Η Κλεοπάτρα ήταν αιγύπτια

Κλεοπάτρα ευρέως γνωστή για την όμορφια της, ως χαρισματική βασίλισσα της Αιγύπτου και η σύζυγος του Ιούλιου Καίσαρα Αλλά δεν ήταν Αιγύπτια

Γεννήθηκε το το 69 π.Χ., η τελευταία Φαραώ της Αρχαίας Αιγύπτου ήταν στην πραγματικότητα Μακεδόνισσα ελληνικής καταγωγής, κόρη του Πτολεμαίου ΧΙΙ Έδωσε στον εαυτό της τον τίτλο του Φαραώ, και ήταν μια από τους λίγους ηγέτες που έμάθε την αιγυπτιακή γλώσσα (Οι περισσότεροι άλλοι προτίμησαν να χρησιμοποιούν ελληνικά)
   


16. Μαρία Αντουανέτα είπε "Ας φάνε παντεσπάνι"

Δεν υπάρχουν ιστορικές μαρτυρίες που να είπε αυτό όταν ρωτήθηκε για τους πεινασμένους γαλλους αγρότες που υπέφεραν από έλλειψη ψωμιού Η φράση που αρχικά εμφανίστηκε σε έναν από του Rousseau «Εξομολογήσεις», όταν Μαρία Αντουανέτα ήταν μόλις 10 ετών Σήμερα, οι περισσότεροι μελετητές θεωρούν ότι ο Ρουσσώ επινόησε ο ίδιος την φράση, ή ότι μπορεί να πιστωθεί στη Μαρία-Τερέζα, τη σύζυγο του Λουδοβίκου ΙΔ

Παρ 'όλα αυτά, επειδή Μαρία Αντουανέτα ήταν μια αντιλαϊκή βασίλισσα με τη φήμη ότι ήταν σκληρόκαρδη και απόμακρη από τους υπηκόους της, οι πεινασμένοι Γάλλοι του 1789 απέδωσαν πρόθυμα την φράση σε αυτήν. Εκτελέστηκε στη λαιμητόμο το 1793, μετά τη Γαλλική Επανάσταση




17. Ο Ναπολέων ήταν κοντός

Στην πραγματικότητα, ο Ναπολέων ήταν μετρίου αναστήματος για έναν Γάλλο εκείνη την εποχή, περίπου 167.5 cm " Η σύγχυση προήλθε από μια διαφορά στις μετρήσεις: και οι δύο αγγλική και γαλλική χρησιμοποιούνται ίντσες (pouces στα γαλλικά), αλλά pouce ήταν λίγο μεγαλύτερη από τη βρετανική ίντσα Μετά το θάνατο του Ναπολέοντα, αυτοψία από Γάλλους και Βρετανών ιατρών απέδωσαν ύψος 5'2 "στη βρετανική μέτρηση αντί της γαλλικής? ένα λάθος το οποίο η βρετανική προπαγάνδα ήταν ευτυχής να προπαγανδίσει.

Επιπλέον, ο Ναπολέων ήταν συχνά περιβάλλεται από ψηλούς σωματοφύλακες, όπως ήταν η απαίτηση για την αυτοκρατορική φρουρά Οι στρατιώτες του επίσης τον αποκάλούσαν «Le Petit Caporal" (Ο Μικρός δεκανέας), η οποία ήταν περισσότερο ένας όρος της στοργής παρά μια περιγραφή του ύψους του
 


18. Το νερό στο νεροχύτη στροφές με διαφορετικό τρόπο ανάλογα με το ημισφαίριο

Η δήλωση αυτή βασίζεται στην επίδραση Coriolis, μια φαινομενική δύναμη που προκαλείται από την περιστροφή της Γης που κάνει τα αντικείμενα να φαίνονται σαν να κινούνται σε μια καμπύλη διαδρομή Το αποτέλεσμα αυτό έχει μια σημαντική επιρροή σε μεγάλα, μεγάλης διάρκειας ζωής φαινόμενα, όπως τυφώνες ή τα ωκεάνια ρεύματα, αλλά είναι ασήμαντη στην περίπτωση της αποστράγγισης των υδάτων, η οποία διαρκεί μόνο λίγα λεπτά και μετά βίας μπορεί να θεωρηθεί μεγάλος

Οι μοναδικοί παράγοντες που επηρεάζουν την κατεύθυνση του νερού που αδειάζει στην αποχέτευση είναι το σχήμα δοχείου της αποστράγγισης, και τον τρόπο με τον οποίο το νερό εισήχθη στο δοχείο.


19. Τα φυτά αναπνέουν μόνο τη νύχτα

Μια άλλη κοινή παρερμηνεία είναι ότι τα φυτά φωτοσυνθέτουν κατά τη διάρκεια της ημέρας και αναπνέουν μόνο τη νύχτα.

Η φωτοσύνθεση είναι μια διαδικασία που μετατρέπει το διοξείδιο του άνθρακα (CO2) σε ζάχαρη, χρησιμοποιώντας ενέργεια από τον ήλιο, και απελευθερώνει το οξυγόνο ως απόβλητο. Κυτταρική αναπνοή είναι μια διαδικασία με την οποία τα κύτταρα συλλέγουν την ενέργεια που έχει αποθηκευτεί στα τρόφιμα Όπως τα περισσότερα έμβια όντα, έτσι και τα φυτά πρέπει να αναπνέουν, προκειμένου να αναπτυχθούν και να παράγουν ενέργεια Η κυτταρική αναπνοή εμφανίζεται συνεχώς στην φυτά, όχι μόνο τη νύχτα


20. Οι νυχτερίδες είναι τυφλές

Παρά το μικροσκοπικό μάτια και το νυχτερινό τρόπο ζωής, καμία από 1.100 γνωστά είδη νυχτερίδων δεν είναι τυφλές, και ενώ οι περισσότερες βασίζονται σε ηχωεντοπισμό για το κυνήγι, ορισμένοι χρησιμοποιούν κυρίως την όραση τους Οι επιστήμονες έχουν καθορίσει ότι οι νυχτερίδες μπορούν να διακρίνουν μεταξύ διαφόρων σχέδια και σχήματα, και, ενδεχομένως, μεταξύ των χρωμάτων επίσης.

0 σχόλια:

Respect existance or expect resistance...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σελίδες

Συνολικές προβολές σελίδας

About Me

Η Φωτό Μου
Parla-pippa
parla-pippa@hotmail.gr
Προβολή πλήρους προφίλ

Counter

mujeres rusas html clock for websites contador de usuarios online

Εορτολόγιο

Πρωτοσέλιδα:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤV