ΟΠΤΙΚΑ-ΦΑΚΟΙ ΕΠΑΦΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ-ΦΑΚΟΙ ΕΠΑΦΗΣ
Α.Παπανδρεου 190 Συκιες ,ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 2310 629597

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Blog Archive

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Το να τρώμε περισσότερες φυτικές ίνες έχει συνδεθεί με ποικίλα οφέλη για την υγεία μας, αλλά αυτό μπορεί να είναι το καλύτερο όλων: μπορείτε να ζήσετε περισσότερο. Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που θα δημοσιευθεί στις 14 Ιουνίου στο Archives of Internal Medicine, η κατανάλωση φυτικών ινών μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου από οποιαδήποτε αιτία.

Δεν είναι όλες οι φυτικές ίνες ίδιες

 Η τρέχουσα συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη φυτικών ινών για τους ενήλικες, σύμφωνα με τις τρέχουσες Διαιτητικές Οδηγίες για τους Αμερικανούς, είναι 14 γραμμάρια ανά 1.000 θερμίδες που καταναλώνονται.Διατροφολόγοι και διαιτολόγοι παντρεύουν συχνά τις αρετές πλούσιας διατροφής με φυτικές ίνες στο να σας κρατήσει "κανονικούς" και  για να βοηθήσει στον αγώνα ενάντια : στις καρδιακές παθήσεις, ορισμένες μορφές καρκίνου (π.χ. καρκίνος του παχέος εντέρου),στην παχυσαρκία και στον διαβήτη.Τώρα οι ειδικοί προσθέτουν και την μακροζωία στον κατάλογο.
  Νέα μελέτη περιελάμβανε στοιχεία από 219.123 άνδρες και 168.999 γυναίκες που συμμετείχαν στην National Institutes of Health-AARP Μελέτη για την Διατροφή και την Υγεία .Αυτά τα άτομα είχαν συμπληρώσει ερωτηματολόγιο για την εισαγωγή τροφίμων τους, όταν ξεκίνησε η μελέτη το 1995 και το 1996.
 Στην κατα μέσον όρο εννέα ετών περίοδο παρακολούθησης, από αυτή την ομάδα μελέτης πέθαναν 20.126 άνδρες και 11.330 γυναίκες .Όταν Yikyung Park, ScD, από το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου, και οι συνεργάτες αξιολόγησε τα δεδομένα των τροφίμων με τα αιτία του θανάτου, βρήκαν ότι το 20 τοις εκατό των ανδρών και των γυναικών που κατανάλωναν τις μεγαλύτερες ποσότητες ινών (29,4 γραμμάρια για τους άνδρες και 25,8 γραμμάρια για τις γυναίκες) , είχαν 22 τοις εκατό λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από τους συμμετέχοντες, που κατανάλωναν τη μικρότερη ποσότητα (12,6 γραμμάρια για τους άνδρες, 10,8 γραμμάρια για τις γυναίκες).
 Οι άνδρες που έτρωγαν ένα υψηλό ποσότητα φυτικών ινών είχαν 24 με 56 τοις εκατό μειωμένο τον κίνδυνο καρδιαγγειακών, αναπνευστικών και μολυσματικών ασθενειών, ενώ οι γυναίκες που κατανάλωναν περισσότερες  φυτικές ίνες  είχαν 34 με 59 τοις εκατό μειωμένο τον κίνδυνο σε αυτές τις κατηγορίες ασθενειών.
 Ένα σημαντικά μειωμένο κίνδυνο του συνόλου, (καρδιαγγειακές παθήσεις, καρκίνος, και αναπνευστικά θάνατοι) των νοσημάτων στα δύο φύλα συνδέθηκε με μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες από σπόρους, αλλά όχι από άλλα τρόφιμα, αλλά οι ίνες από τα φασόλια και τα λαχανικά συσχετίστηκαν ασθενώς  με χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου επιτου συνόλου και στις γυναίκες και τους άνδρες, αλλά και φυτικές ίνες από φρούτα δεν έδειξαν οφέλη εκτός από μια ελαφρά μείωση των αναπνευστικών ασθενειών θανάτους και στα δύο φύλα.
 Η περιεκτικότητα σε ίνες των διαφόρων τροφίμων ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό. Ένα φλιτζάνι ολικής αλέσεως, μακαρόνια για παράδειγμα, περιέχει περίπου 6,2 γραμμάρια φυτικών ινών, ένα φλιτζάνι μαγειρεμένο κριθάρι, 6 γραμμάρια. Τα όσπρια είναι πλούσιες πηγές: 1 φλιτζάνι μαγειρεμένα φάβα, φακές, μαύρα φασόλια και παρέχει περίπου 16, 15 και 15 γραμμαρίων αντίστοιχα. Μία αγκινάρα προσφέρει περίπου 10 γραμμάρια, 1 φλιτζάνι αρακάς 9 και 1 φλιτζάνι μπρόκολο 5.

Οι συντάκτες της νέας μελέτης επισημαίνουν ότι η συμπερίληψη τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες στη διατροφή σας "μπορεί να παρέχει σημαντικά οφέλη για την υγεία,"συμπεριλαμβανομένων την ευκαιρία να ζήσουν περισσότερο.

ΠΗΓΕΣ:
Mayo Clinic

0 σχόλια:

Respect existance or expect resistance...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σελίδες

Συνολικές προβολές σελίδας

About Me

Η Φωτό Μου
Parla-pippa
parla-pippa@hotmail.gr
Προβολή πλήρους προφίλ

Counter

mujeres rusas html clock for websites contador de usuarios online

Εορτολόγιο

Πρωτοσέλιδα:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤV