ΟΠΤΙΚΑ-ΦΑΚΟΙ ΕΠΑΦΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ-ΦΑΚΟΙ ΕΠΑΦΗΣ
Α.Παπανδρεου 190 Συκιες ,ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 2310 629597

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Blog Archive

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Τα πλάνα του Κατάρ για το παγκόσμιο κύπελλο του 2022 περιλαμβανουν 12 στάδια φιλικά στο περιβάλλον.


Μπορεί το παγκόσμιο κύπελλο της Ν. Αφρικής να έχει τελειώσει εδώ και μόλις 5 μήνες, και οι μνήμες να είναι ακόμα νωπές... Μπορεί να είναι φρέσκια ακόμα η είδηση για τις χώρες που θα φιλοξενήσουν τα παγκόσμια κύπελλα ποδοσφαίρου του 2018 (στη Ρωσία) και του 2022 (στο Κατάρ)... Και βέβαια οι ποδοσφαιρόφιλοι ανα τον κόσμο να περιμένουν με ανυπομονησία...

Μόλις πρόσφατα δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες από τα στάδια που πρόκειται να φιλοξενήσουν τους αγώνες. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι φωτορεαλιστικές απεικονίσεις, αλλά οι Άραβες έχουν 12 ολόκληρα χρόνια στη διάθεσή τους για να τα υλοποιήσουν. Και οι Άραβες δεν είναι ...της τελευταίας ώρας!
Όλα τα στάδια θα εκμεταλλεύονται τη μετατροπή ηλιακής ενέργειας σε ηλεκτρική για να παρέχεται ψυχρό περιβάλλον τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και στις κερκίδες. Όταν δεν θα γίνονται παιχνίδια οι ηλιακές φωτοβολταϊκες εγκαταστάσεις στα γήπεδα θα εξάγουν ενέργεια προς στο ηλεκτρικό δίκτυο. Κατά τη διάρκεια των αγώνων, τα γήπεδα θα αντλούν ενέργεια από το δίκτυο. Αυτή είναι η βάσική προσέγγιση για την ουδετερότητα στον άνθρακα.

Το άνω διάζωμα σε 9 από τα στάδια, θα αφαιρεθεί μετά το τουρνουά. Ένα, το Doha Port Stadium, θα είναι ολοκληρωτικά συναρμολογούμενο, και θα πρέπει να αποδομηθεί από την FIFA World Cup. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η χωρητικότητα των περισσότερων σταδίων θα είναι μεταξύ 40.000 και 50.000 θέσεων, με ένα πολύ μεγαλύτερο γήπεδο για τη φιλοξενία του εναρκτήριου αγώνα, και του τελικού, μεταξύ άλλων. Μετά το τέλος του τουρνουά, τα χαμηλότερα διαζώματα των σταδίων θα παραμείνουν στο Κατάρ. Έτσι τα μικρότερα στάδια που θα προκύψουν θα είναι μεταξύ 20.000 και 25.000 θέσεων, κατάλληλα για ποδόσφαιρο και άλλα αθλήματα.

Τα δε άνω διαζώματα θα σταλούν στις αναπτυσσόμενες χώρες, στις οποίες συχνά δεν είναι επαρκείς οι υποδομές ποδοσφαίρου. "Βλέπουμε την αποστολή των σταδίων στις αναπτυσσόμενες χώρες ως αναπόσπαστο μέρος της προσφοράς μας, καθώς αυτό θα επιτρέψει την περαιτέρω ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στην παγκόσμια σκηνή. Μαζί με τα γήπεδα, σχεδιάζουμε να επιφέρουμε την τεχνολογίες ψύξης που έχουμε αναπτύξει στη διάθεση των άλλων χωρών σε ζεστά κλίματα, έτσι ώστε να μπορούν και αυτοί να φιλοξενήσουν μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις"

Lusail Iconic Stadium


Το νέο Lusail Iconic Stadium, με χωρητικότητα 86.250, θα φιλοξενήσει τον εναρκτήριο και τον τελικό αγώνα του 2022 FIFA World Cup ™. Βρίσκεται στην πόλη Lusail, και ο σχεδιασμός παίρνει στοιχεία από το πανί ενός παραδοσιακού σκάφους dhow και περιβάλλεται από νερό. Μετά τους αγώνες, το γήπεδο θα χρησιμοποιηθεί για να φιλοξενήσει άλλες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Doha Port Stadium


Το νέο Doha Port Stadium θα είναι εντελώς συναρμολογούμενο με 44.950 θέσεις. Το γήπεδο, που θα εδράζεται σε τεχνητή χερσόνησο στις χώρες του Κόλπου, έχει σχεδιαστεί για να εκμεταλλευτεί την εισχώρηση της θάλασσας στην ξηρά. Το νερό από τον κόλπο θα τρέξει πάνω από την εξωτερική πρόσοψη, παρέχοντας σημαντική βοήθεια στη διαδικασία ψύξης και προσθέτοντας οπτική γοητεία! Οι φίλαθλοι θα έχουν τη δυνατότητα να προσέρχονται με θαλάσσιο ταξί ή ferry. Μετά τους αγώνες, το γήπεδο θα αποσυναρμολογηθεί και τα καθίσματα θα σταλούν σε αναπτυσσόμενες χώρες για την περαιτέρω ανάπτυξη του ποδοσφαίρου τους.

Sports City Stadium


Εμπνευσμένο από τις παραδοσιακές αραβικές σκηνές, το Sports City Stadium θα έχει 47.560 θέσεις. Η αναδιπλούμενη οροφή, ο εν μέρει ανασυρόμενος αγωνιστικός χώρος και τα αποσπώμενα stands συνθέτουν μια εγκατάσταση πολλαπλών χρήσεων για τις δεκαετίες που ακολούθησαν το παγκόσμιο κύπελλο. Τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του σταδίου θα το κάνουν ιδανικό μέρος για τους ποδοσφαιρικούς αγώνες, αλλά και για συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και μη και άλλα δρώμενα, όχι απαραίτητα σχετιζόμενα με το ποδόσφαιρο.

Education City Stadium


Το Education City Stadium έχει τη μορφή οδοντωτού διαμαντιού, ακτινοβολώντας με την ημέρα και λάμποντας τη νύχτα. Το γήπεδο 45.350 θέσεων, θα βρίσκεται στη μέση των πολλών πανεπιστημίων της Education City, με εύκολη πρόσβαση για τους οπαδούς τόσο από το Κατάρ όσο και το γειτονικό Μπαχρέιν, το οποίο θα είναι μόνο 51 λεπτά μακριά από το γήπεδο με τους υψηλής ταχύτητας σιδηροδρόμους. Μετά το παγκόσμιο κύπελλο, το γήπεδο θα διατηρήσει 25.000 θέσεις για χρήση από τις αθλητικές ομάδες των Πανεπιστημίων.

Umm Slal Stadium


Το Umm Slal Stadium, το οποίο βρίσκεται κοντά σε ένα από τα πιο ιστορικά σημαντικά οχυρά του Κατάρ, θα έχει 45.120 θέσεις. Ο σχεδιασμός του είναι μια σύγχρονη ερμηνεία των παραδοσιακών αραβικών οχυρών, όπως εκείνο στο κοντινό Umm Slal Mohammed. Μετά το παγκόσμιο κύπελλο, η χωρητικότητα του θα μειωθεί σε 25.500 και θα χρησιμοποιείται από την Umm Slal United.

Qatar University Stadium


Με την αντικατάσταση του υπάρχοντος στίβου και χώρων άθλησης το Qatar University Stadium θα έχει 43.520 θέσεις. Το γήπεδο συνδυάζει πρόσοψη από χρυσά παραδοσιακά αραβικά γεωμετρικά σχέδια με ανοικτές επιφάνειες ελεύθερου σχήματος, συνδυάζοντας στοιχεία του παρελθόντος και του μέλλοντος. Το γήπεδο θα χρησιμοποιείται από τους φοιτητές μετά το παγκόσμιο κύπελλο, και θα έχει χωρητικότητα 23.500 θέσεων.

Al-Gharafa Stadium


Η υφιστάμενη χωρητικότητα των 21.175 θέσεων στο Al-Gharafa Stadium θα επεκταθεί σε 44.740 θέσεις με την προσθήκη ανώτερου διαζώματος από αρθρωτά στοιχεία . Η πρόσοψη θα αποτελείται από ταινίες που εκπροσωπούν τα έθνη που θα προκριθούν στο 2022 FIFA World Cup και θα συμβολίζει το ποδόσφαιρο και την αμοιβαία φιλία, την ανοχή και τον σεβασμό που αντιπροσωπεύει το τουρνουά. Το γήπεδο θα επανέλθει στην σημερινή του χωρητικότητα μετά το τέλος του τουρνουά.

Al-Khor Stadium


Το Al-Khor Stadium είναι ένα ολοκαίνουργιο γήπεδο χωρητικότητας 45.330 με μια εκπληκτική στέγη. Το μόνιμο κατώτερο διάζωμα αριθμεί 25.500 θέσεις και το σπονδυλωτό άνω διάζωμα 19.830 θέσεις. Το γήπεδο προσφέρει στους θεατές από τις θέσεις τους εκπληκτική θέα στον Περσικό Κόλπο.

Al-Rayyan Stadium

 
To υφιστάμενo Στάδιο Al-Rayyan χωρητικότητας 21.282 θέσεων, θα επεκταθεί σε 44.740 θέσεις με με τη διαμόρφωση άνω διαζώματος με αρθρωτά στοιχεία. Η πρόσοψη του γηπέδου, σε όλη την περιφέρειά της αποτελείται από ένα είδικό "media membrane" μία ολόκληρη γιγαντοοθόνη με άλλα λόγια που θα προβάλλει ειδήσεις, ενημερώσεις για τους αγώνες κλπ. Το γήπεδο θα επανέλθει στην σημερινή του χωρητικότητα μετά το τέλος του τουρνουά.

Al-Wakrah Stadium


Η Al-Wakrah είναι μία από τις αρχαιότερες πόλεις του Κατάρ, με ιστορία στην εμπορική αλιεία και τα μαργαριτάρια. Ο σχεδιασμός του γήπεδου της Al-Wakrah, χωρητικότητας 45.120, εμπνέεται από τη θάλασσα που έπαιξε τόσο σημαντικό ρόλο στην ιστορία της πόλης. Μετά το παγκόσμιο κύπελλο, η χωρητικότητα του σταδίου θα μειωθεί σε 25.500 θέσεις.

Al-Shamal Stadium


Το γήπεδο Al-Shamal θα έχει χωρητικότητα 45.120, με μόνιμο το κάτώ διάζωμα 25.500 θέσεων και ένα συναρμολογούμενο άνω διάζωμα 19.620 θέσεων. Το σχήμα του σταδίου προέρχεται από το "Dhow" ένα παραδοσιακό αλιευτικό σκάφος που χρησιμοποιείται στον Κόλπο. Οι θεατές αναμένεται να φθάνουν από την Doha Expressway, τη νέα γέφυρα φιλίας Κατάρ-Μπαχρέιν και της νέας σιδηροδρομικής γραμμής.

Khalifa International Stadium



Έχει επανασχεδιαστεί για τους Ασιατικούς Αγώνες που φιλοξένησε το 2006 το Κατάρ , και η τρέχουσα χωρητικότητα του Khalifa International Stadium είναι 50.000 θέσεις για να φτάσει στους 68.030 για το παγκόσμιο κύπελλο. Το γήπεδο αποτελεί το επίκεντρο της Aspire Zone, ένα αθλητικό συγκρότημα που περιλαμβάνει την Ακαδημία Αθλητισμού Αριστείας Aspire, το αθλητικό Νοσοκομείο Aspetar και πολλές άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις.

0 σχόλια:

Respect existance or expect resistance...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σελίδες

Συνολικές προβολές σελίδας

About Me

Η Φωτό Μου
Parla-pippa
parla-pippa@hotmail.gr
Προβολή πλήρους προφίλ

Counter

mujeres rusas html clock for websites contador de usuarios online

Εορτολόγιο

Πρωτοσέλιδα:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤV