ΟΠΤΙΚΑ-ΦΑΚΟΙ ΕΠΑΦΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ-ΦΑΚΟΙ ΕΠΑΦΗΣ
Α.Παπανδρεου 190 Συκιες ,ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 2310 629597

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Blog Archive

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011


Από 60 ευρώ το μήνα ξεκινά το επίδομα ενοικίου και μάλιστα για κάποιον που έχει εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ το χρόνο. Αυτό προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) αναφορικά με τις εισοδηματικές ενισχύσεις που θα δοθούν από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας στους άστεγους εργατοϋπαλλήλους και συνταξιούχους για τα ενοίκια που πλήρωσαν το 2009. Για να λάβει κάποιος επιδότηση ενοικίου με ετήσιο εισόδημα μεγαλύτερο των 12.000 ευρώ, θα πρέπει να έχει ανήλικο παιδί. Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα λαμβάνονται υπόψη τα πάσης φύσεως καθαρά εισοδήματα από οποιαδήποτε πηγή, όπως προκύπτουν από τη φορολογική δήλωση του οικονομικού έτους 2010.

Για τους δικαιούχους που τέλεσαν το γάμο τους το έτος 2010 και κατά το έτος 2009 ήταν μεμονωμένα άτομα και μίσθωναν κατοικία, για τη χορήγηση της επιδότησης ενοικίου θα λαμβάνονται υπόψη μόνο τα εισοδήματα του ενός εκ των δύο συζύγων και συγκεκριμένα εκείνου που θα υποβάλει την αίτηση στο πρόγραμμα. Σε αυτή την περίπτωση, ο δικαιούχος που υποβάλλει την αίτηση πρέπει να πληροί τις ασφαλιστικές προϋποθέσεις που έχουν καθοριστεί.

Στους δικαιούχους που η μίσθωση της κατοικίας τους είναι μικρότερη των 12 μηνών, ή στους δικαιούχους που το ετήσιο ποσό ενοικίου που έχει καταβληθεί είναι μικρότερο από το ποσό του επιδόματος ενοικίου που αναλογεί στην κατηγορία τους, καταβάλλεται ποσό επιδόματος όσο και οι μήνες μίσθωσης ή όσο και το ποσό του ενοικίου που κατέβαλαν, αντίστοιχα. Σε οποιαδήποτε περίπτωση που το συνολικό υπολογιζόμενο ποσό επιδόματος προκύπτει μικρότερο των 300 ευρώ, δεν θα χορηγείται ποσό επιδόματος.

Στους δικαιούχους που τους έχει χορηγηθεί από τον ΟΕΚ δάνειο ή κατοικία, καταβάλλεται επίδομα ενοικίου για όσους μήνες μίσθωναν κατοικία κατά το έτος 2009 και διακόπτεται η καταβολή του επιδόματος από την ημερομηνία υπογραφής της δανειακής σύμβασης ή της παραχώρησης της κατοικίας.

Σε περίπτωση θανάτου του δικαιούχου μετά την υποβολή της αίτησης στο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου και πριν από την έγκριση ή μετά την έγκριση της επιδότησης, το επίδομα ενοικίου χορηγείται στα προστατευόμενα μέλη.

Στους δικαιούχους οι οποίοι κατά το έτος 2009 μίσθωναν κατοικία από συγγενείς εξ αίματος ή εξ αγχιστείας κατ' ευθείαν γραμμή, δεν χορηγείται επίδομα ενοικίου.

Οι αιτήσεις γίνονται ήδη δεκτες από τον ΟΕΚ και τα ΚΕΠ και η σχετική προθεσμία τελειώνει στις 29-7-2011. Οι δικαιούχοι που είχαν επιδοτηθεί τα προηγούμενα χρόνια πρέπει να υποβάλουν νέα αίτηση εντός της ανωτέρω προθεσμίας.

Η συνολική δαπάνη καταβολής του επιδόματος υπολογίζεται για τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας σε 187 εκατ. ευρώ. *
πηγή Ελευθεροτυπία

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όσον αφορά αυτούς που έχουν φωτοβολταικα παίρνουν παραπάνω επίδομα; Ξέρουμε τίποτα;

Respect existance or expect resistance...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σελίδες

Συνολικές προβολές σελίδας

About Me

Η Φωτό Μου
Parla-pippa
parla-pippa@hotmail.gr
Προβολή πλήρους προφίλ

Counter

mujeres rusas html clock for websites contador de usuarios online

Εορτολόγιο

Πρωτοσέλιδα:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤV