ΟΠΤΙΚΑ-ΦΑΚΟΙ ΕΠΑΦΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ-ΦΑΚΟΙ ΕΠΑΦΗΣ
Α.Παπανδρεου 190 Συκιες ,ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 2310 629597

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Blog Archive

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011


Αγροτική γη που ανήκει στο Δημόσιο θα διαθέσει η κυβέρνηση σε ακτήμονες, γεωργούς με μικρούς κλήρους, εποίκους και κτηνοτρόφους σε όλη την Ελλάδα.
Περισσότερα λοιπόν από 140.000 αγροτεμάχια εκατομμυρίων στρεμμάτων του Ελληνικού Δημοσίου, που παρέμεναν ανεκμετάλλευτα επί σειρά δεκαετιών, πρόκειται να παραχωρηθούν έναντι συμβολικού τιμήματος σε αγρότες και κτηνοτρόφους, ξεκινώντας άμεσα με 15.000 στρέμματα στην Αττική και 660.000 στρέμματα στην Κεντρική Μακεδονία. Με αυτήν την κυβερνητική απόφαση εκχωρείται ζωτικός χώρος σε χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους και τους παρέχεται η δυνατότητα να μεγαλώσουν τον «κλήρο» τους. Οι εκτάσεις αυτές θα διατεθούν, σύμφωνα με το «ΕΘΝΟΣ» μέσω μακροχρόνιων συμβάσεων 5 έως και 15 ετών με συμβολικό τίμημα το κάθε στρέμμα σε επαγγελματίες αγρότες, ύστερα από προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Βασικός σκοπός της παραχώρησης γης στους αγρότες είναι η ενίσχυση της γεωργικής παραγωγής με προϊόντα ανταγωνιστικά.

Για τις εκτάσεις μέχρι 10 στρέμματα είναι ότι προηγούνται οι όμοροι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και μεταξύ όμορων θα προτιμάται αυτός που είναι ιδιοκτήτες της μικρότερης έκτασης. Ήδη έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή αγροτεμαχίων στην Αττική, αλλά και στην περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας και μπορούν να παραχωρηθούν έναντι συμβολικού τιμήματος σε γεωργούς περισσότερα από 675.000 στρέμματα. Το υπουργείο θα δημιουργήσει ένα ψηφιακό αρχείο το οποίο θα παραδώσει στις περιφέρειες, οι οποίες θα κάνουν και τις μισθώσεις.
ΠΗΓΗ: newsbomb

0 σχόλια:

Respect existance or expect resistance...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σελίδες

Συνολικές προβολές σελίδας

About Me

Η Φωτό Μου
Parla-pippa
parla-pippa@hotmail.gr
Προβολή πλήρους προφίλ

Counter

mujeres rusas html clock for websites contador de usuarios online

Εορτολόγιο

Πρωτοσέλιδα:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤV