ΟΠΤΙΚΑ-ΦΑΚΟΙ ΕΠΑΦΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ-ΦΑΚΟΙ ΕΠΑΦΗΣ
Α.Παπανδρεου 190 Συκιες ,ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 2310 629597

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Blog Archive

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Πολλοί υποψήφιοι σπουδαστές επιλέγουν πανεπιστήμια του εξωτερικού, και κυρίως βρετανικά, για να πάρουν πτυχίο Bachelor ή Master. Οι λόγοι μετανάστευσης είναι για λόγους επαγγελματικής αποκατάστασης. Ωστόσο, δεν αναγνωρίζονται όλα τα πτυχία στην Ελλάδα σε περίπτωση που θέλετε να γύρισε στην Ελλάδα και να μπείτε στο Δημόσιο (λέμε τώρα!).
Δείτε τι πρέπει να ξέρετε:
-Αναγνωρίζονται τα πτυχία των Ελληνικών Κρατικών Πανεπιστημίων (ΑΕΙ, ΑΤΕΙ) και των Κρατικών Πανεπιστημίων του Εξωτερικού που βρίσκονται στην επίσημη λίστα του ΔΟΑΤΑΠ.
-Ο φορέας που αναγνωρίζει πτυχία του εξωτερικού είναι ο Διεπιστημονικός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών & Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ).
-Τα μόνα προγράμματα που αναγνωρίζονται είναι αυτά που διεξάγονται εξ’ αποστάσεως (Distance Learning). Προγράμματα που προσφέρονται από κολέγια και κέντρα ελευθέρων σπουδών δεν αναγνωρίζονται. προγράμματα του Πανεπιστημίου του Surrey στην Ελλάδα.
-Η κοινοτική οδηγία αναφέρει ότι πρέπει να αναγνωρίζονται τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχίων όλων των Πανεπιστημίων που εδρεύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω συνεργασιών με τοπικούς φορείς στους οποίους δεν περιλαμβάνονται Αμερικάνικα Πανεπιστήμια και κολέγια.
-Για να υιοθετηθεί στη χώρα μας η κοινοτική οδηγία απαιτείται αλλαγή του άρθρου 16 του Ελληνικού Συντάγματος, ώστε το Ελληνικό Κράτος να είναι σε θέση να αναπτύξει σχετικό νομοθετικό πλαίσιο. Για να υπάρχει έλεγχος και σαφείς προϋποθέσεις λειτουργίας των κολεγίων και αναγνώρισης των πτυχιών πρέπει να νομοθετήσει το Κράτος. Το πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι οποιοσδήποτε νόμος ψηφιστεί θα είναι αντισυνταγματικός αφού το Ελληνικό Σύνταγμα επιτρέπει την λειτουργία μόνο κρατικών πανεπιστημίων, οπότε και θα χρειαστεί τροποποίηση του άρθρου 16 του Συντάγματος.

0 σχόλια:

Respect existance or expect resistance...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σελίδες

Συνολικές προβολές σελίδας

About Me

Η Φωτό Μου
Parla-pippa
parla-pippa@hotmail.gr
Προβολή πλήρους προφίλ

Counter

mujeres rusas html clock for websites contador de usuarios online

Εορτολόγιο

Πρωτοσέλιδα:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤV