ΟΠΤΙΚΑ-ΦΑΚΟΙ ΕΠΑΦΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ-ΦΑΚΟΙ ΕΠΑΦΗΣ
Α.Παπανδρεου 190 Συκιες ,ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 2310 629597

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Blog Archive

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Από την 1 Ιουλίου 2010 οι καταναλωτές θα αρχίσουν να βλέπουν ένα νέο σήμα στα συσκευασμένα προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας. Το «ευρώ-φύλλο», το νέο, πανευρωπαϊκής ισχύος  λογότυπο για βιολογικά προϊόντα, σκοπό έχει να επιβεβαιώνει ότι αυτό που αγοράζουν οι καταναλωτές είναι όντως βιολογικής καλλιέργειας.
Το νέο σήμα θα είναι υποχρεωτικό για τα συσκευασμένα προϊόντα που παράγονται εντός των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις για να χαρακτηρησθούν ως προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας. Το σήμα θα είναι προαιρετικό για τα μη συσκευαςμένα προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας που επίσης παράγονται στην Ε.Ε. αλλά και για τα εισαγόμενα από χώρες εκτός Ε.Ε.
Ακόμα, τα υπάρχοντα σήματα βιολογικής καλλιέργειας( ιδιωτικά, εθνικά, ή συγκεκριμένων περιοχών) επιτρέπεται να εξακολουθήσουν να εμφανίζονται στην συσκευασία, δίπλα στο νέο ευρωπαϊκό σήμα.
Επιπλέον, οι νέοι ευρωπαϊκοί κανόνες , επιβάλλουν  στον παραγωγό ή συσκευαστή να αναφέρει πού καλλιεργήθηκαν τα συστατικά ενός επεξεργασμένου βιολογικού προϊόντος, καθώς και τον αριθμό του οργανισμού που το πιστοποίησε.
Επειδή όλα αυτά για να εφαρμοστούν χρειάζεται χρόνος, η Ε.Ε. δίνει περιθώριο 2 ετών. Έτσι, από από 1η Ιουλίου 2012, όλα τα συσκευασμένα τρόφιμα βιολογικής καλλιέργειας θα αναφέρουν υποχρεωτικά τις παραπάνω πληροφορίες.
Εκτός από τα βιολογικά καλλιεργούμενα τρόφιμα, οι νέοι κανόνες, για πρώτη φορά καλύπτουν και τις οργανικές  καλλιέργειες ψαριών, οστρακοειδών και φυκιών.Προσδιορίζουν τις απαιτούμενες περιβαλλοντικές συνθήκες, επιβάλλουν τον διαχωρισμό οργανικών από μη οργανικές μονάδες παραγωγής κλπ
Η ΕΚΠΟΙΖΩ χαιρετίζει την τυποποίηση σε Ευρωπαϊκό επίπεδο του σήματος τροφίμων που παράχθηκαν με μεθόδους βιολογικής καλλιέργειας-ιχθυοκαλλιέργειας και είναι βέβαιη ότι με την σωστή εφαρμογή και τους αντίστοιχους  ελέγχους, η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στα βιολογικά προϊόντα θα εδραιωθεί.

0 σχόλια:

Respect existance or expect resistance...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σελίδες

Συνολικές προβολές σελίδας

About Me

Η Φωτό Μου
Parla-pippa
parla-pippa@hotmail.gr
Προβολή πλήρους προφίλ

Counter

mujeres rusas html clock for websites contador de usuarios online

Εορτολόγιο

Πρωτοσέλιδα:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤV