Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Η εξεταστική επιτροπή του Κοινοβουλίου διερευνά το σκάνδαλο δωροδοκιών της Siemens ζητά το άνοιγμα των 18 τραπεζικών λογαριασμών που ανήκουν σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένων των χρηματοπιστωτικών φορέων και γνωστοί επιχειρηματίες.
Η εξεταστική επιτροπή απέστειλε επιστολή την Τετάρτη στον κ. Γιώργο Προβόπουλο, διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδα, κ. John Kapeleri, Ειδικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ, στον κ. Στέλιο Γρόζο, πρόεδρο της επιτροπής για την καταπολέμηση της σωματεμπορίας και του μαύρου χρήματος κ. Ανατάσιο Γαβριηλίδη, πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ζητώντας τον έλεγχο όλων των τραπεζικών λογαριασμών »των φυσικών και νομικών προσώπων (offshore και μη υπεράκτιες εταιρείες), που τροφοδοτούνται από λογαριασμών» τροφοδότη », που εκδόθηκαν στο όνομα της offshore εταιρεία (Martha Overseas , Martha Holdings, Placid Blue, Fairways Estates).

Αυτές οι εταιρείες που ελέγχονται από στελέχη της Siemens Hellas (Πρόδρομο Μαυρίδη, Μιχαήλ Χριστοφοράκου και των μεσαζόντων, όπως ο Αλέξανδρος Λέτζας και Γιώργος Καλδής Lecce) και χρησιμοποιούνται για δωροδοκία κρατικοί αξιωματούχοι και οι πολιτικοί στην Ελλάδα (SIEMENS Black Ταμεία) ».
 
Αρκετά παραδόξως μη των δικαιούχων του λογαριασμού τράπεζας είναι οι πολιτικοί. Σύμφωνα με την έκθεση της έρευνας του φορέα ελέγχου  του Υπουργείου Οικονομικών ονόματα  πολιτικών και δημοσιογράφων, οι οποίοι είχαν δεχτεί «δώρα» του Μιχάλη Χριστοφοράκου σβήθηκαν μέσω της Tipp-Ex (μελάνι διόρθωση).
Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης ελληνική SIEMENS έχει δαπανήσει 10.000.000 ευρώ σε δωροδοκίες.
Τάσος Μαντέλης, ο πρώην Υπουργός Μεταφορών, πήρε μόνο μισό εκατομμύριο ... χορηγίες!

0 σχόλια:

Respect existance or expect resistance...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σελίδες

Συνολικές προβολές σελίδας

About Me

Η Φωτό Μου
Parla-pippa
parla-pippa@hotmail.gr
Προβολή πλήρους προφίλ

Counter

mujeres rusas html clock for websites contador de usuarios online

Εορτολόγιο

Πρωτοσέλιδα:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤV